Bal parmak tatlısı
Yarım paket margarin (125 gram)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2.5 Su Bardağı un
Şerbeti İçin
2 Su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzerinin süslemesi için
Antep fıstığı
Çekilmiş fındık içi
Yumurta ve toz şeker derince bir kaba alınarak çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve irmik ilave edilerek tekrar çırpılır. Kabartma tozu, vanilya ve margarin eklenir yoğrulmaya başlanır. Un kontrollü bir şekilde ilave edilir. Yoğrulan hamur yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamur oval ya da arzuya göre yuvarlak şekillendirilir ve uygun bir fırın tepsisine dizilir. 180 derece fırında 25-30 dk pişirilir. Daha önceden hazırlanan soğutulmuş şerbet, sıcak tatlının üzerine dökülür. Tatlıyı çekilmiş fındık içi ya da antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.


Yarım paket margarin (125 gram)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2.5 Su Bardağı un
Şerbeti İçin
2 Su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzerinin süslemesi için
Antep fıstığı
Çekilmiş fındık içi

Yumurta ve toz şeker derince bir kaba alınarak çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve irmik ilave edilerek tekrar çırpılır. Kabartma tozu, vanilya ve margarin eklenir yoğrulmaya başlanır. Un kontrollü bir şekilde ilave edilir. Yoğrulan hamur yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamur oval ya da arzuya göre yuvarlak şekillendirilir ve uygun bir fırın tepsisine dizilir. 180 derece fırında 25-30 dk pişirilir. Daha önceden hazırlanan soğutulmuş şerbet, sıcak tatlının üzerine dökülür. Tatlıyı çekilmiş fındık içi ya da antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
