Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bal parmak tatlısı

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Bal parmak tatlısı
mkYrPR.jpg


m160112_a8df6.jpg

Yarım paket margarin (125 gram)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2.5 Su Bardağı un
Şerbeti İçin
2 Su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzerinin süslemesi için
Antep fıstığı
Çekilmiş fındık içi

m160112_fceb4.jpg

Yumurta ve toz şeker derince bir kaba alınarak çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve irmik ilave edilerek tekrar çırpılır. Kabartma tozu, vanilya ve margarin eklenir yoğrulmaya başlanır. Un kontrollü bir şekilde ilave edilir. Yoğrulan hamur yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamur oval ya da arzuya göre yuvarlak şekillendirilir ve uygun bir fırın tepsisine dizilir. 180 derece fırında 25-30 dk pişirilir. Daha önceden hazırlanan soğutulmuş şerbet, sıcak tatlının üzerine dökülür. Tatlıyı çekilmiş fındık içi ya da antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

m160112_d2c69.gif
 
Üst Alt