BAL KABAKLI TATLI BÖREK tarifi
için Malzemeler :
1 kg bal kabağı
1 kg yufka
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ceviz
üzerine sürmek için yumurta
BAL KABAKLI TATLI BÖREK yemeğinin hazırlanışı:
Rendelenmiş kabak ve şekeri bir tencereye koyup kabak suyunu çekene kadar pişirip, iri iri dövülmüş cevizleri karışıma ekliyoruz. Daha sonra yufkaları dörde bölüp hafif yağladıktan sonra kabaklı iç malzemeden yufkalara paylaştırıyoruz. Gül böreği şeklinde sarıp, üzerine yumurta sürüp, çörek otu serperek önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişiriyoruz. kaynak:hanimiş
için Malzemeler :
1 kg bal kabağı
1 kg yufka
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ceviz
üzerine sürmek için yumurta
BAL KABAKLI TATLI BÖREK yemeğinin hazırlanışı:
Rendelenmiş kabak ve şekeri bir tencereye koyup kabak suyunu çekene kadar pişirip, iri iri dövülmüş cevizleri karışıma ekliyoruz. Daha sonra yufkaları dörde bölüp hafif yağladıktan sonra kabaklı iç malzemeden yufkalara paylaştırıyoruz. Gül böreği şeklinde sarıp, üzerine yumurta sürüp, çörek otu serperek önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişiriyoruz. kaynak:hanimiş