- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Bal Kabaklı Kıyır Poğaça El Açma Börek Tarifi'nin Malzemeleri
HAMURU
2 su bardağı sut
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker (maya için)
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
İÇ HARCI
300 gr bal kabağı
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı kuru veya çiğ kıyma
Pul biber
Karabiber
Tuz
Kavurmak için sıvı yağ
ÜZERİ
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Bal Kabaklı Kıyır Poğaça El Açma Börek Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle sütümüzü ısıtıyoruz.Ilıktan biraz sıcak olmalı ısıttığımız sütün bir kısmı ile şeker ile yaş mayamızı bir kaba katıp üzerine sütü ekliyoruz .Bir süre kabarmasını bekliyoruz. Kabaran mayamızı, sütü, yağı, tuzu ve unu yoğurma kabımıza alıyoruz .Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Hamuru hiç bekletmeden bezelere bölüyoruz .Ben 16 bezeye böldüm .Hamuru beze halinde yarım saat mayalandırıyoruz. Az mayalandırdığımız hamuru bol sıvı yağ ile yağlayıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyup 1 saat kadar bekletiyoruz hamurun iyi dinlenmiş olmasına dikkat edin. Hamur mayalanırken iç harcı hazırlıyoruz. 300 gr kadar bal kabağı rendeliyoruz. 1 orta boy soğanı yemeklik doğruyoruz .Soğanı sıvı yağ da kavuruyoruz .Ardından 2 yemek kaşığı kıymamızı katıp kavuruyoruz. Rendelenmiş kabakları da ekliyoruz .Kabaklar yumuşayana kadar kavuruyoruz .Ocağın altını kapatıp baharatları ve tuzu ekliyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurları artık açabiliriz. Hamurumuzu tezgaha alıp hafif hafif çekiştiriyoruz .Çarşaf böreği yada kol böreği gibi ama küçük açılacak hamurumuz hamurumuzun hiç bir yeri kalın kalmayacak şekilde yavaş yavaş açıyoruz .İç harcı ekleyip rulo haline getirip gül şeklini veriyoruz .Bütün hamurlara bunu uyguluyoruz .Üzerine yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı yoğurt ile karıştırıp sürüyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 -25 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz .Kıyır kıyır sıcakken servis etmenizi tavsiye ederim .Şimdiden AFİYET OLSUN.
HAMURU
2 su bardağı sut
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker (maya için)
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
İÇ HARCI
300 gr bal kabağı
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı kuru veya çiğ kıyma
Pul biber
Karabiber
Tuz
Kavurmak için sıvı yağ
ÜZERİ
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Bal Kabaklı Kıyır Poğaça El Açma Börek Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle sütümüzü ısıtıyoruz.Ilıktan biraz sıcak olmalı ısıttığımız sütün bir kısmı ile şeker ile yaş mayamızı bir kaba katıp üzerine sütü ekliyoruz .Bir süre kabarmasını bekliyoruz. Kabaran mayamızı, sütü, yağı, tuzu ve unu yoğurma kabımıza alıyoruz .Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Hamuru hiç bekletmeden bezelere bölüyoruz .Ben 16 bezeye böldüm .Hamuru beze halinde yarım saat mayalandırıyoruz. Az mayalandırdığımız hamuru bol sıvı yağ ile yağlayıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyup 1 saat kadar bekletiyoruz hamurun iyi dinlenmiş olmasına dikkat edin. Hamur mayalanırken iç harcı hazırlıyoruz. 300 gr kadar bal kabağı rendeliyoruz. 1 orta boy soğanı yemeklik doğruyoruz .Soğanı sıvı yağ da kavuruyoruz .Ardından 2 yemek kaşığı kıymamızı katıp kavuruyoruz. Rendelenmiş kabakları da ekliyoruz .Kabaklar yumuşayana kadar kavuruyoruz .Ocağın altını kapatıp baharatları ve tuzu ekliyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurları artık açabiliriz. Hamurumuzu tezgaha alıp hafif hafif çekiştiriyoruz .Çarşaf böreği yada kol böreği gibi ama küçük açılacak hamurumuz hamurumuzun hiç bir yeri kalın kalmayacak şekilde yavaş yavaş açıyoruz .İç harcı ekleyip rulo haline getirip gül şeklini veriyoruz .Bütün hamurlara bunu uyguluyoruz .Üzerine yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı yoğurt ile karıştırıp sürüyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 -25 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz .Kıyır kıyır sıcakken servis etmenizi tavsiye ederim .Şimdiden AFİYET OLSUN.