-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53
BALKABAKLI PİLAV
Malzemeler
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı normal su
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı küp doğranmış bal kabağı
Bir avuç kadar mısır
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kadar ceviz
Varsa maydanoz veya yeşil soğan
Nasıl yapılır?
Yağı tencereye alın,üzerine soğanı küçük doğrayın ve soteleyin.
Bal kabaklarını küp küp doğrayıp ekleyin. Hafifçe çevirip bulguru ilave edin.
Mısırı, su ve tuzu ilave edip karıştırın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
En son maydanoz ve iri kırılmış cevizleri ekleyin. (Ben ceviz eklemeyi unutmuştum. Daha sonra ilave ettim. Maydanozum yoktu, ilave edemedim)
10 dakika dinlendirip ayran ve turşu eşliğinde servis edin.