Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bal Kabaklı Bulgur Pilavı

Barbie

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    31 Ocak 2013
  • Mesajlar
    1,978
  • MFC Puanı
    53
6693811815_e363530415_z.jpg


BALKABAKLI PİLAV

Malzemeler

2 su bardağı bulgur
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı normal su
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı küp doğranmış bal kabağı
Bir avuç kadar mısır
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kadar ceviz
Varsa maydanoz veya yeşil soğan
Nasıl yapılır?

Yağı tencereye alın,üzerine soğanı küçük doğrayın ve soteleyin.
Bal kabaklarını küp küp doğrayıp ekleyin. Hafifçe çevirip bulguru ilave edin.
Mısırı, su ve tuzu ilave edip karıştırın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
En son maydanoz ve iri kırılmış cevizleri ekleyin. (Ben ceviz eklemeyi unutmuştum. Daha sonra ilave ettim. Maydanozum yoktu, ilave edemedim)
10 dakika dinlendirip ayran ve turşu eşliğinde servis edin.
 
Üst Alt