• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bal Kabağı Reçeli Tarifi

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
bal-kabagi-receli.jpg


KAÇ KİŞİLİK
1 büyük kavanoz

HAZIRLAMA SÜRESİ
7 saat

PİŞİRME SÜRESİ
1 saat

Bal Kabağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

500 gram bal kabağı
750 gram toz şeker
1 litre su
1/2 adet limonun suyu

Kireç kaymağı için:

2,5 litre soğuk su
150 gram sönmemiş kireç

Bal Kabağı Reçeli Tarifinin Püf Noktası

Genel olarak reçeli yapılan ve sert bir dokusu olan kayısı, domates, karpuz, kabak gibi meyve ve sebzeler kireç kaymağında bekletilerek hazırlanır. Kireç kaymağını hazırlamak için; derin bir tencerede soğuk su ve sönmemiş kireci karıştırın.Yaklaşık 3 saat sonunda dibe çöken kirecin üzerinde ince bir kireç tabakası kalacaktır. Bu tabakayı bir kaşık yardımıyla alarak atın. Altta kalan berrak suyu dipte oluşan kireç tortusunu havalandırmadan dikkatli bir şekilde süzün. Reçelini yapacağınız doğranmış sebze ya da meyveyi en az 4 saat kadar bu suda beklettikten sonra defalarca durulayın ve reçelini hazırlayın.

Bal Kabağı Reçeli Tarifinin Pişirme Önerisi

Arzuya göre reçele çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.

Bal Kabağı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Kireç kaymağını hazırlamak için; soğuk su ile sönmemiş durumda satın aldığınız kireci derin bir tencerede karıştırın. Eriyen kireçli suyu 3 saat kadar durulmaya bırakın.

Sürenin sonunda suyun üzerinde oluşan ince tabakayı bir kaşık yardımıyla alın. Dibe çöken kireç ile suyu bulandırmamaya özen göstererek dikkatli bir şekilde başka yere süzün.

Büyük bir dilim halinde satın aldığınız bal kabağının çekirdeklerinin de bulunduğu iç kısmını ayıklayın. Kalın kabuğunu yeşili kalmayacak şekilde soyun ve kabakları durulayın.

Bol suda duruladığınız bal kabağını şekil vermek adına ucu tırtıklı bir bıçak yardımıyla küçük küpler halinde kesin. Elde ettiğiniz duru suda kabak parçalarını 4 saat kadar bekletin.

Özel olarak hazırladığınız suda bekleyen kabakları, bol su ile 3-4 kez yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için süzgeçte muhafaza edin.

Temiz bir tencereye reçel yapımında kullanacağınız su ve toz şekeri aktarın. İyice karıştırdıktan sonra tatlı şurubu halini alana kadar kaynatın.

Durulanmış kabakları, şuruba katın ve reçel kıvamını alana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın taze sıkılmış limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra reçeli ocaktan alın.

Oda sıcaklığında ılındıktan sonra temiz ve kaynatılmış cam kavanozlarda saklayıp, muhafaza edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
Üst