Malzemeler
1 su bardağı kuru bakla
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 tane kereviz
1 limonun suyu
2 kesme şeker
1 demet dereotu
2 diş sarmısak
tuz
Baklalı Kereviz Tarifi
1 Baklaları akşamdan ıslatın.
2 Soğanları doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alın ve soğanla kavurun. Şeker, tuz ve baklaları ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3 Kerevizleri ikiye bölün. Ortalarını oyun. Başka bir tencereye dizin. Üzerine limon suyu, kalan zeytinyağı, şeker ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.
4 Kerevizler soğuduktan sonra servis tabağına alın. Ortalarına baklayı koyun. Kıyılmış dereotu ve sarmısakla servis yapın.
1 su bardağı kuru bakla
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 tane kereviz
1 limonun suyu
2 kesme şeker
1 demet dereotu
2 diş sarmısak
tuz
Baklalı Kereviz Tarifi
1 Baklaları akşamdan ıslatın.
2 Soğanları doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alın ve soğanla kavurun. Şeker, tuz ve baklaları ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3 Kerevizleri ikiye bölün. Ortalarını oyun. Başka bir tencereye dizin. Üzerine limon suyu, kalan zeytinyağı, şeker ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.
4 Kerevizler soğuduktan sonra servis tabağına alın. Ortalarına baklayı koyun. Kıyılmış dereotu ve sarmısakla servis yapın.