Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Baklalı Bulgur Pilavı

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201
Malzemeler

• 2 avuç bakla

• 2 adet soğan

• 3 çorba kaşığı sıvıyağ

• 2 su bardağı bulgur

• 2 adet yeşil biber

• 1 adet domates

• 1 adet (etli) kırmızı biber

• 2 adet taze sarmısak

• 3-4 dal maydanoz

• 3 su bardağı sıcak Su

• tuz

• nane







Baklalı Bulgur Pilavı Tarifi

Öncelikle soğanı rendeleyin. Baklaları ayıklayıp, küçük küçük doğrayın.

Bir tencereye sıvıyağla birlikte soğanı koyun ve kavurun. Baklaları da ilave edip karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyun ve baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yeşil ve kırmızı biberleri ince ince, domatesi ise küp küp doğrayın.

Baklalar yağıyla kalınca içine bulguru, hazırladığınız biber ve domatesi, şekeri, tuzu bırakıp, 2-3 kez çevirin. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu da ilave edip 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Sarmısak ve maydanozu ince ince kıyın. Ateşten indirdiğiniz pilavın üzerine sarımsağı, maydanozu ve naneyi serpip, servis yapın.
 
Üst Alt