Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Baklagil Tarifleri

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201
Fırında Pastırmalı Kuru Fasülye
MALZEMELER
· İki su bardağı kuru fasulye

· Üç adet soğan

· Bir çay bardağı mısır özü yağ

· Bir çorba kaşığı domates salçası

· Bir tatlı kaşığı biber salçası

· Bir tatlı kaşığı nane

· İki tane yeşil biber

· 100 Gr pastırma

· Bir çorba kaşığı tereyağı

· Tuz

· Karabiber

...

Fırında Pastırmalı Kuru Fasülye tarifi

Fasulyeleri akşamdan ıslatın,sabahleyin haşlayın süzün. Soğanları yemeklik doğrayın,sıvı yağı tencerede kızdırın soğanlarını içine atın kavurun. Üzerine domates salçası,biber salçası,küçük doğranmış yeşil biberleri ilave edin,bir iki kere çevirin,süzülmüş haşlanmış fasulyeleri ilave edin. Üzerini örtecek kadar su koyun,fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldığınız tencereyi bir fırın kabına boşaltın,pastırmayı küçük küçük doğrayın,tere yağını eritin pastırmaları içine atıp kavurun,fasulyelerin üzerine döküp tuzunu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin,nane ve karabiber ekleyip servis yapın.
 

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201
Keleçoş
MALZEMELER
· 1 su bardağı bulgur

· 1 su bardağı nohut

· 1 kg kuru soğan

· 2 kaşık tereyağı

· 100 gr. Kıyma

· tuz

· karabiber

· nane

· 4 su bardağı et suyu

...

Keleçoş tarifi

Soğan doğranır tereyağında kavrulur. Haşlanmış nohut et suyu ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kıyma tuz karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Tencereye ilave edilir. Bulgur konur. 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirilir. İnce kıyılmış taze soğanla yoğurt ilave edilir. Üzerine kızdırılmış naneli yağ gezdirilir.
 

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201
Nohut Kebabı
MALZEMELER
· 2 su bardağı nohut

· 1 çorba kaşığı dolusu biber domates salçası karışık

· 1 adet soğan doğranmış

· 1 tavuk göğsü iri parça halinde doğranmış

· tuz

· kırmızı biber

· ½ kg süzme yoğurt

· 1 çay kaşığı nişasta

· 1 çay bardağı sıvıyağ

...

Nohut Kebabı tarifi

Tavuk göğsü haşlanır. Suyu ayrılır. Nohut akşamdan ıslatılır ertesi gün süzülür tencereye soğan yağ konup sotelenir. Salça ilave edilir. Bir kaç kez daha çevrilir. Tavuk suyu ve biraz daha su ilave edilip. Nohutlar yağınla kalana kadar pişirilir. Ateşten alınır. Yoğurdun içine nişasta ilave edip karıştırılır. Yavaş yavaş tencereye aktarılıp karıştırılır. Bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Üzerine parça parça tavuk etleri konulup kırmızı biber serpilip servis yapılır.
 

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201



Arpa Şehriyeli Mercimek
MALZEMELER
· 1 çay fincanı mercimek

· 1 çay fincanı arpa şehriye

· 1 Tane Soğan

· 1 Yemek kaşığı biber salçası

·Bir miktar maydanoz

· 1 Tatlı kaşığı pul biber

· Yarım çay bardağı sıvıyağ

· 2 Yemek kaşığı kıyma

...

Arpa Şehriyeli Mercimek tarifi

Öncelikle mercimekleri ayıklayıp yıkayalım, küçük bir tencerede haşlanmaya bırakalım, haşlanan mercimekleri süzelim. Ayrı bir yerde yemeklik doğradığımız soğanları tencereye alalım, sıvıyağı ve kıymayı alalım kavuralım. Üzerine salcayı ilave edelim birkaç dakika kavuralım, haşlanmış mercimekleri ilave edelim mecimeklerin üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edelim yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatalım. Tuzunu ayarlayalım, şehriyeyi ilave edelim şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim, ara sıra kontrol edelim, şayet suyu az gelirse sıcak su ilave edelim. Pişen yemeğimizi ocaktan alalım, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servise sunalım. Afiyet olsun.
 

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201



Kuru Fasulye Köftesi
6 KİŞİLİK

Malzemeler :

1 Su bardağı haşlanmış fasulye
1 Soğan
1 Çorba kaşığı ceviz veya badem
2 Çorba kaşığı kıyma
Kızartmak için sıvıyağ
1 Yumurta
Biraz maydanoz
Tuz Karabiber Kırmızı biber Tarçın

...

Kuru Fasulye Köftesi tarifi

Fasulye akşamdan ıslatılır iyice haşlanır süzgeçten geçirilir kıyma soğan ile tavada kavrulur hiç suyu kalmayacak şekilde kavrulur içine tuz karabiber ceviz kırmızı biber konur karıştırılır ceviz büyüklüğünde parça kopartılır elle içi açılır içine kıyma konur kapatılır önce una sonra yumurtaya bulanır kızgın yağda kızartılır maydanoz ile servis yapılır.
 

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201



Pirinç Mücveri
MALZEMELER

• 5 çorba kaşığı pirinç

• 1/ demet maydanoz

• 1 /2 demet dereotu

• 2 çorba kaşığı un

• 2 yumurta ,

• 1 kase sarmısaklı yoğurt

• tuz

• karabiber

Kızartmak İçin

• sıvıyağ

...

Pirinç Mücveri tarifi

1 Pirinci haşlayın ve süzün.

2 İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, yumurtaları, unu, tuz ve karabiberi pirinçle karıştırın.

3 Bir tencerede yağı ısıtın. Hazırladığınız karışımdan kaşıkla alarak kızgın yağda kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine çıkarın.

4 Sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.
 

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201



Nohut Güveç
GEREKLİ MALZEMELER(4 Kişilik)1 Porsiyon 309 Kalori

* 1 Su Bardağı Nohut
* 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
* 2 Doğranmış Kuru Soğan
* 2 Büyük Patlıcan
* 3 Kırmızıbiber
* 2 Büyük Patates
* 2 Diş Sarmısak
* Pul biber,Yenibahar
* Tuz,Karabiber
* 2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi
* 2 Çay Kaşığı Domates Püresi

...

Nohut Güveç tarifi

Nohut Güveç

1 – Nohutları akşamdan ıslatın.Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün.
2 – Patlıcanları dilimleyip tuzlayın.Yıkayıp kurulayın.Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. 3 – Patlıcan,biber ve domatesleri kızartın.
4 – Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin.
5 – Sarımsak,pul biber ve yenibaharı ekleyin.
6 – Zeytin ezmesi,domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin.Su ekleyip kapağını kapatın.190 derece fırında 1.5 saat pişirin.Servis yapın.
 

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201



ETLİ KURU SEBZELER
MALZEMELER :

* 2 bardak kuru sebze(Baklagiller)
* 500 gr kuşbaşı et(Koyun,süt danası)
* 2 soğan
* 2 kaşık yağ
* 2-3 domates veya 1 kaşık salça
* Tuz

...

ETLİ KURU SEBZELER tarifi

1— Baklagiller akşamdan ayıklanıp yıkanır.
2— Ertesi gün yarı pişmiş haşlanır.(Mercimek
3— ince doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur.
doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.
4— Su konup pişirilir.(2 bardak su)
5— Süzülmüş kuru sebze ile üzerini geçmeden su
ilâve edilip pişirilir.
6— Ateşten alınmadan 5-10 dakika evvel tuz konur.
 

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201



NOHUTLU PAÇA
Malzemeler
* 10 adet koyun veya keçi paçası(kemiklerinden
ayrılmış,fındık büyüklüğünde doğranmış)
* 2 çorba kaşığı Sana
* 2 adet soğan (küçük doğranmış)
* l su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
* 3-4 su bardağı su
* l çorba kaşığı un
* l çorba kaşığı salça
* (l kahve fincanı suda eritilmiş)
* l baş sarmısak
* Tuz,kırmızı biber
* Yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)

...

NOHUTLU PAÇA tarifi

l. Paçanın üst kısımlarını keskin bir bıçak ile kazıyıp kılları kesin.
2. Tırnak aralarındaki kıl keselerini temizleyin.
3. Açık ateş üzerinde,kalan kılları tütsüleyin.
4. Paçaları temizleyin;bir tencereye 12 bardak su koyup pişirin.
5. Nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
6. Bir tencerede,Sana’yı eritin;soğanları hafifçe öldürene kadar yağda çevirin.
7. Unu ekleyip karıştırın;salçayı,sarmısağı katın; güzelce karıştırın.
8. 3 bardak su,3 bardak paça suyu ve paçaları ekleyin.
6. Nohutları da ekleyip,pişirin.
7. Tuzunu,biberini katıp,içinde l bardak su kalana kadar kaynatın.
8. Üzerine maydanoz serpip,servis yapın.

PÜF NOKTASI:

Paça alırken,keçi paçasını tercih edin.Keçi
paçasında,tırnaklar arasında yağ keseleri bulunmaz;
ayrıca,sürekli kokulu otlar üzerinde
dolaştığı için, koyun paçasına göre daha lezzetli olur.
 

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201



Etli Yeşil Mercimek
Malzemeler
* 500 gr kuşbaşı et
* 2 çorba kaşığı Sana
* 2 su bardağı yeşil mercimek
* 5-6 su bardağı su
* 3-4 adet soğan(halka şeklinde doğranmış)
* 3 domates(küp doğranmış)veya 1 çorba kaşığı salça (1 kahve fincanı suda eritilmiş)
* Tuz

...

Etli Yeşil Mercimek tarifi

1. Mercimeği akşamdan ıslatın,veya haşlayın. Suyunu süzüp,bir kaba koyun.
2. Eti tencereye koyup,Sana ve bol miktarda soğan ilave edin.Bol mercimeğin lezzetini arttıracaktır.
3. Orta hararetli ateşe koyup,soğanlar hafif sararıncaya ve et de suyu çekinceye kadar kavurun.
4. Domatesi ilave edip karıştırın.
5. 5-6 su bardağı su koyup, mercimekleri ilave edin.
6. Orta hararetli ateşte,et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya inmesine yakın,tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
7. Mercimeklerin suyu yüzeylerine inince,servis tabağına boşaltıp,sıcak olarak
servis yapın.

PÜF NOKTASI:

Yemeğin pişmesine yakın 2 kaşık sirke ilave ederseniz,daha lezzetli olacaktır.
 

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201



Ayvalı Humus
Malzemeler : (8 Kişilik)



300 gr Nohut
500 gr Tahin
4-5 Diş Sarımsak
1 Adet Ekmek Ayvası
Yarım Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz

...

Ayvalı Humus tarifi

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin.
Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin.
Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.
 
Üst Alt