Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bahçıvanlar Diyarı Hakkında Aradığınız Herşey

Miyamoto

Ne Araftayım.. Ne Diyarda.., Siyah Bir Gecede..,
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    41
jJYy8L.jpg

Bahçivanlar Diyarı nedir?

Bahçivanlar Diyarı Web tabanlı Ekonomi Simulasyon oyunudur. Bedava ve hiçbir program yüklemeden web tarayıcıdan (browser) oynanabilir. Küçük bir cücenin rolüne girerek Bahçıvanlar Diyarında kendi bahçenizi yaratabilirsiniz. Ek, sula, biç! Bunların arasından istediğiniz seçimi yapabilirsiniz: Domates, soğan, çilek ya da istersen havuç ve marul? Yeşil Vadiyi diğer oyuncularla ticaret yapmak için ziyaret et, yeni bitkiler ya da bahçe dekorasyonu satın al, müşterilerinin isteklerini yerine getir ve daima iyi komşular edinmek için çaba göster yoksa belki diğer bahçıvanlar bahçenize köstebek atabilir.

lYzOdr.png

Hikaye

Merhaba benim küçük cennet bahçeme hoşgeldiniz. Kenidimi tanıtabilir miyim, benim adım Veli, ben bir bahçe cücesiyim. Bahçeyle uğraşmak benim küçüklüğümden beri gelen bir tutku ama modern çağa uyabilmek için geçenlerde bir Bilgisayar aldım ve "Rumble Race" adlı web tabanlı yarış similasyon oyununu keşfettim. O zamandan beri bitki ekmeye ve sık sık pazara inmeye zamanım yok. Tanıştığım küçük cüce kız arkadaşımlada zaman geçirmem gerektiğinden bahçemle ilgilenemiyorum. Bana yardımcı olmazsan köstebekler bahçemi ele geçirebilir, yabani otları söylemeye gerek bile yok. Bahçe kapımda seni gördüğümde hemen emin olmuştum: Yeşil Vadiyi hiç çekinmeden sana Teslim edebileceğimi. Neeee, bahçe işlerinden anlamıyor musun? Problem değil, burda bir kürek ve su kovası var, gel, kendi Bahçivanlar Diyarını yaratman için bilmen gereken herşeyi sana öğreteyim.

Bahçıvanlar Diyarı Tüm Görevler - Verdiği Ödüller

59RDLz.png

4mRa1A.png

JLEQqJ.png

O2doV4.png

Bahçe oyununun özellikleri

Kolları sıva, bahçıvanlığa başla!

Bahçeni ek, sula, biç: Tohumlar ve küçük fidanlar ekerek bu oyunun kahramanı olacaksınız! Sevimli cüceler ihtiyacın olduğunda sana yardımcı olacaklar. 44 çeşit sebze,meyve ve çiçekleri bahçene ekebilirsin.

Yeşil vadiye hoşgeldin bahçıvan!

Diğer oyuncularla beraber piyasayı yönlendir, lazım olan tohumları al ihtiyacın olmayanları pazaryerinden diğer oyunculara sat! Sevdiğin arkadaşlarına hediye gönderebilirsin. Çikolata cücesinden, sevgililer günü hediyesine kadar bütün hepsini hediyeci kız Lahana-Christinada bulabilirsiniz. Eğer bir arabaya ihtiyacınız varsa yada gübre araştırması yapmak istiyorsanız Esesloniaya uğramanız şart.

Kimsenin yoluna taş koymasına izin verme!

Bahçenizi yabani otlardan,taşlardan,ağaç kütüklerinden ve köstebek yuvalarından temizleyin. Sulama cücesini işe alın ve bitkilerinizin ne kadar hızlı yetiştiğini gözetleyin. Ancak dikkatli olun: Köstebek nuri etrafta dolanıyor – belki bir rekabetciniz bahçenize köstebek atma emri vermiş olabilir.

Birlikten kuvvet doğar!

Loncaya katılın ve dünya harikalarının oluşumunda katkıda bulunun! Lonca kupa vitrininde beraber kazandığınız kupaları arkadaşlarınıza gösterin.

Yeşil vadinin en güzel bahçesi

Behçe sergini arkadaşlarına göster! Ekonomik simülasyonlarının ne kadar güzel olduğunu görsünler. Bahçeni daha fazla süslemek için yapı marketinden süs satın al.

Mizah dolu bir bahçe oyunu

Marulsatıcısı seviyesinden, Super İmparator seviyesine kadar çok sayıda komik görevler yap! Şirin cüceler, taze sebzeler, tatlı meyveler, güzel çiçekler ve milyonlarca oyuncu seni bu ücretsiz web tabalı bahçe oyunda bekliyor – hemen katıl ve sende yeşil vadi bahçıvanı ol.

nPGORM.jpg

Oyun Hakkında Çok Sıkça Sorulan Sorular?

BahçıvanlarDiyarı'nı Hızlı ve Performanslı bir şekilde nasıl oynayabilirim?

Hızlı ve performansı yuksek bir şekılde oynamak istiyor iseniz,
Mozilla Firefox tarayıcısını öneririm.
Ve,oyunumuzun GFX-Paketini indirerek yararlanabilirsiniz.
GFX-Paketi Oyunumuzun,Siz kullanıcıların Profil bölümünden indirebilirsiniz.

Oyununuz Hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim?

Buradan oyunumuzla ilgili başlangıç adımlarını izliyerek,
Azda olsa deneyime sahip olabilirsiniz.

BahçıvanlarDiyarı'nda nasıl Puan kazanabilirim?

Bahçenize ektiğiniz tohumları,biçerek puan kazanabilirsiniz.
Gelen müşterilerdende,ürün satarak ufak bir puana sahip olabilirsiniz.

Bahçemdeki Kütükleri Nasıl Kaldırabılırım?

Bahçenizdeki kütükleri kök Lirası ile kaldırabilirsiniz.
Başka bir yolu yoktur.

BahçıvanlarDiyarı'nda nasıl Para [Kök Lirası] Kazanabilirim?

Bahçenize gelen müşterilere,bitki satarak kök Lirası satabilirsiniz.
Yeşil Vadide Pazar yerinde,bitkilerinizi satarak,kök lirası kazanabilirsiniz,
Veyatta Coins bozdurarak kök lirasına sahip,olabilirsiniz.

Yeşil Vadi Nedir?Nasıl Gidilir?

Yeşil vadi,ileride gelicek görevlerinizin,
Bahçıvanlar Derneğinin,
Yapı marketinin,
Ali babanın çiftliginin,
Pazar yeri'nin,
Otobus duragının,
Vilayetin,
Bulunduğu yerdir.

Yapı marketi nedir?

Yapı marketi,süs ürünlerinin satıldığı bir markettir.

Ali babanın çiftligi nedir?

Ali babanın çiftliginden,kok lirası vererek bitki tohumu elde edebilirsiniz.

Pazar yeri nedir?

Pazar yeri elinizdeki fazla tohumların,Pazara koyup diğer onlıne kullanıcılara satabileceğiniz bir pazar alanıdır.

Otobus duragı nedır?

Otobus duragı ile Eseslonia ya gidebilir,oradan çiçekci dükkanından çiçek elde edebilir veya
Premıum sahıbı ısenız ulasım aracı elde edebılırsınız.

Çiçekci dükkanı nedir?

Çiçekci dükkanında bir çok,seviyenize göre çiçekleri elde edebilirsiniz.

Vilayet nedir?

Vilayet oyundakı rekabetın ve sıralamanın bulundugu yerdır.

Müşteriler ne kadar sürede bir gelir?

Müşteriler bahçenizin süs puanına göre gelmektedir.
Bahçenizde hiç süs ürünü yoksa,günde 4 müşteriniz kesinlikle gelmektedir.
Bahçe süs puanına göre müşteri sayısı şöyledir;

lYzOEJ.jpg

Süs puanı nedır?Nerden,nasıl Alınır?

Süs ürünleri,Yeşil vadi de Yapı Marketinden alınır.
Süs puanı bahçenizin müşteri sayısını belirler.
Süs ürünleri fiyatları şöyledir;

vzojXz.jpg

Premium ne işe yarar?Nasıl alırım?

Premium 2.Bir raf ,3.Bir bahçe ,bahçenize ulaşım aracı ve Sulama cücesi almanıza yarar.
Ücreti sadece 30 Coinsdir.
Yukarıda C harfıne basarak,30 coins alınız ardından 1 Aylık premıum seçerek,sahip olabilirsiniz.

Sulama cücem kayboldu?

Sulama cüceniz belirli bir seviyeden sonra kaybolur.
Eğer premıum uyesı ısenız,araştırma merkezinden 1,000,00 kL vererek sulama cücesine sahip olabilirsiniz.

Bitkilerimin yetişme süresi çok uzun,ne yapmam gerek?

Bitkilerinizin süresi çok uzunsa sulayarak %5 süresini kısıtlıyabılırsınız ve araştırma merkezinden bitkinizin,
araştırma cücesini 2,500,00 kl ye alarak %1 süresini kısaltmış olabilirsiniz.

2 ve 3 Bahçe nasıl Alabilirim?

2.Bahçenizi şehire gitme ulaşım aracınıza tıklayarak,bahçe kilidine tıklayınız 90,000,00 kL vererek
Bahçeye sahip olabilirsiniz.Premium üyesi iseniz bir 90,000,00 kL daha vererek 3.Bahçeyede sahip olabilirsiniz.

Raflarım doldu,ne yapmam gerek?

İsterseniz kullanmadıgınız tohumları raftan kaldırabilirsiniz veya premıum üyesi iseniz 10,000,00 kL vererek
2. Rafa sahip olabilirsiniz.

Oyunda Bahçıvanlar Derneğine nasıl girebilirim?

Eğer 40,000 Puanı geçtıysenız,Yeşil Vadi de Bahçıvanlar Derneginden Lonca kayıt yada Lonca kurabılırsınız.

Lonca nedır?Nasıl kurulur?Nasıl girilir?

Lonca oyunda bır çeşit mekan,arkadaş ortamı veyatta grub dur.Dünya harıkasında büyük rol oynar.
10 Coins vererek kurabılır veyatta Lonca kayıt yaparak ıstedıgınız loncaya kayıt olabilirsiniz.
Kabul edıp,edilmediginiz özel mesajla size iletilir.

Dünya Harikası Nedir?

Dünya harikası oyunda bir çeşit,Lonca etkinligidir.
Başarması zor,uygulaması uzun sürer.
Palmiye ağaclarından oluşur.Palmiye ağaclarını Loncanızın Palmiye Bahçesine göndererek,Loncanızın Dünya Harikası etkinligine katkıda bulunabilirsiniz.

Palmiye nerden temin edebilirim?

Palmiye 330,000 Puanda tohumun üretebilirsiniz.
Hindistan cevizi ile beslenir.
4 Tohumluk Alan kaplar.
Toplandıgında 1 tanesi 830 puan vermektedır.

Oyunda arkadaşıma yardım etmek ıstıyorum yada yardım almak ıstıyorum?

Oyunda büyük kâr amaclı birbirinize yardım etmek veyatta 1havucu 500,00 kl den almak gibi bir yardım,hesap kapatılmasına yol açar.
Anlıyacağınız yasaktır.

Görevler ne kadar zamanda açılıyor?Yapmazsak birşey olur mu?

Görevler her seviyede bir gelmektedir.
Yapmazsanız birşey olmaz,iptal etmek gibi bir seçeneginiz yoktur.

Bahçe sergisi gördüm,ne işe yarıyor?

Bahçe sergisi her oyuncunun profilinde kendine özel bir bahçe fotoğrafıdır.
Bunu diğer bahçıvanlarla paylaşabilir ve 10 Puan üzerinden değerlendirilebilir.
Puan ile değerlendirildiginde Bahçe sıralamasında doyasıya rekabet içinde bulunurlar.
1.Olana 1 Aylık premium verilmektedir.

Lahana-christina [Hediyeci] Ne işe yarar?

Lahana Christina ileride arkadaşlarınıza veyatta sevdiklerinizin bahçesine göndermek istediginiz hediyeleri satan kişidir.
Pahalı demeyin çunkü,ileride çok paranız oldugunda,ne yapacagınızı şaşırdıgınız anda imdatınıza koşacak bir,etkinliktir

Köstebek Nuri kimdir?Ne işe yarar?

Köstebek Nuri,rekabet içinde oldugunuz rakiblerinize kötülük yapmak amacıyla konulmuştur.
400,00 kL ye istediğiniz,rakibe veyatta sevmediğiniz kişilere gönderebilirsiniz.
Ama dikkat edin,onlarda size atmasınÇünkü kimin attığını goremıyorsunuz.

* Not: Dolandırıcılara lütfen dikkat edin,oyun içinde kimseye şifrenizi vermeyin!
Kötü amaçla kullanılabılır ve hiç bir admin bir oyuncunun şifresini sormaz.
Kesinlikle aldanmayın!

Oyun İci Görüntüler

Bunlar ürünlerimiz Daha bir çok ürün mevcut

rLdO2a.jpg

Buda Bahçeden bir görünüm

P3Elrd.jpg

Burası Ana menümüz

qq2GWZ.jpg

Buradan foruma gidebiliriz

QXgV7j.jpg

Bahçemizden çıktığımızda Haritamızda Yeşil vadi yi tıklıyoruz

djqOGp.jpg

Burası Yeşil vadi

A2Y1kB.jpg

Burası Vilayet Binası Burada İstatikleri görebiliriz

0V2EBY.jpg

Ali Babanın çiftliğinden ürünler alabiliriz

zRE0JR.jpg

Yapı marketinden süs eşyaları alarak Günlük Müşteri sayımızı arttırabiliriz.

6R6Jyl.jpg

Burasıda Pazar Her türlü ürünü rahatlıklıa burda ucuz fiyata bulabilirsiniz

p4Y6Go.jpg

Üst Alt