Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bademli Vanilyalı Kayısı Reçeli

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Servis
6 kişi
Hazırlanma Süresi
120 dk
Pişirme Süresi
45 dk

Tarif
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın ve derin bir tencereye alın. Çubuk vanilyayı bıçak yardımıyla uzunlamasına ikiye bölüp ortasındaki vanilya tohumlarını çıkarın. Tohumları ve vanilya çubuğunu tenceredeki kayısılara ilave edin. Üzerlerine tozşekeri ekleyip kenara alın, kayısıların sularını salması için 2-3 saat bekletin. Bademleri çukur bir kaba alın, üzerlerine sıcak su dökün bekletin. Beklettiğiniz bademlerin kabuklarını soyun. Kayısılar sularını salınca ocağa alıp kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirin. Pişerken üzeride oluşan köpükleri kaşık yardımıyla temizleyin. Ateşten almaya yakın yarım limonun suyunu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız reçeli kavanoza alıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra bademleri ilave edip karıştırın.
Malzeme
1 kilo kayısı
1 çay bardağı badem
2 su bardağı tozşeker
1 adet çubuk vanilya
½ limon
 
Üst Alt