- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Servis
6 kişi
Hazırlanma Süresi
120 dk
Pişirme Süresi
45 dk
Tarif
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın ve derin bir tencereye alın. Çubuk vanilyayı bıçak yardımıyla uzunlamasına ikiye bölüp ortasındaki vanilya tohumlarını çıkarın. Tohumları ve vanilya çubuğunu tenceredeki kayısılara ilave edin. Üzerlerine tozşekeri ekleyip kenara alın, kayısıların sularını salması için 2-3 saat bekletin. Bademleri çukur bir kaba alın, üzerlerine sıcak su dökün bekletin. Beklettiğiniz bademlerin kabuklarını soyun. Kayısılar sularını salınca ocağa alıp kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirin. Pişerken üzeride oluşan köpükleri kaşık yardımıyla temizleyin. Ateşten almaya yakın yarım limonun suyunu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız reçeli kavanoza alıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra bademleri ilave edip karıştırın.
Malzeme
1 kilo kayısı
1 çay bardağı badem
2 su bardağı tozşeker
1 adet çubuk vanilya
½ limon
6 kişi
Hazırlanma Süresi
120 dk
Pişirme Süresi
45 dk
Tarif
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın ve derin bir tencereye alın. Çubuk vanilyayı bıçak yardımıyla uzunlamasına ikiye bölüp ortasındaki vanilya tohumlarını çıkarın. Tohumları ve vanilya çubuğunu tenceredeki kayısılara ilave edin. Üzerlerine tozşekeri ekleyip kenara alın, kayısıların sularını salması için 2-3 saat bekletin. Bademleri çukur bir kaba alın, üzerlerine sıcak su dökün bekletin. Beklettiğiniz bademlerin kabuklarını soyun. Kayısılar sularını salınca ocağa alıp kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirin. Pişerken üzeride oluşan köpükleri kaşık yardımıyla temizleyin. Ateşten almaya yakın yarım limonun suyunu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız reçeli kavanoza alıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra bademleri ilave edip karıştırın.
Malzeme
1 kilo kayısı
1 çay bardağı badem
2 su bardağı tozşeker
1 adet çubuk vanilya
½ limon