Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bademli pilav tarifi

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Bademli pilav tarifi
m151204_ab31f.jpg


m151102_7173b.jpg

2 paket toz bulyon
1.5 kg yağsız kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kg pilavlık pirinç
2 çorba kaşığı tuz
300 gram tereyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 kg yoğurt (ayran olacak)
300 gram yağsız kıyma
300 gram badem+3 çorba kaşığı sıvıyağ

m151102_4529e.jpg

Eti, yarım çay bardağı sıvıyağa alıp, kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar yaklaşık 1.5-2 saat pişirin. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve az tereyağı ekleyip, kavurun. Pirinci yıkayıp, tereyağında rengi matlaşana kadar pişirin. Üzerine alabildiğince su ekleyin ve pişirmeye devam edin. Pilav kıvamını aldıktan sonra, demlenmeye bırakın. Diğer tarafta bademleri haşlayıp, kabuğunu soyun. 3 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip, pembeleşene kadar kızartın. Ayrı bir kapta, yağsız kıyma ve baharatları kavurun. Demlenen pilavı kıyma ve bademle harmanlayın. Bakır saçta, kavurma içe, pilav dış kısma gelecek şekilde yerleştirin. Ayranla birlikte servis yapın.


m151102_fb7ff.jpg
 
Üst Alt