- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
2 bardak baldo pirinç
35 gr. tereyağı
35 gr. margarin
2 ½ bardak kaynar et suyu
Tuz ve çok az karabiber
1 ufak soğan
100 gr. iç badem
Et suyu
Hazırlanışı
Pirinci yıkanmadan üzerini iyice örten 1 çorba kaşığı tuz katılmış sıcak su içinde bir saat kadar bekletin. Suyunu süzün ve tuzunun gitmesi için iyice yıkayın.
Tencerede yağı eritip kızdırdıktan sonra pirinçleri tencereye koyun. Sonra 2,5 bardak kaynar suya, tuz ve karabiberi koyarak bir iki defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak, harlı ateşte pişirin.
Harlı ateşte pişen pirinç, suyunu çekip yüzeyi delik delik olunca ateş iyice kısın ve bu şekilde 5 dakika kadar daha ateşte pişirip altını kapatın. İyice demlenmesi için tencere üzerine bir peçete örtün ve kapağını sıkıca kapatınız. 15- 20 dakika sonra kapağı açın, pilavı tencerede iyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kabukları çıkarılarak kavrulmuş badem serpin.
2 bardak baldo pirinç
35 gr. tereyağı
35 gr. margarin
2 ½ bardak kaynar et suyu
Tuz ve çok az karabiber
1 ufak soğan
100 gr. iç badem
Et suyu
Hazırlanışı
Pirinci yıkanmadan üzerini iyice örten 1 çorba kaşığı tuz katılmış sıcak su içinde bir saat kadar bekletin. Suyunu süzün ve tuzunun gitmesi için iyice yıkayın.
Tencerede yağı eritip kızdırdıktan sonra pirinçleri tencereye koyun. Sonra 2,5 bardak kaynar suya, tuz ve karabiberi koyarak bir iki defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak, harlı ateşte pişirin.
Harlı ateşte pişen pirinç, suyunu çekip yüzeyi delik delik olunca ateş iyice kısın ve bu şekilde 5 dakika kadar daha ateşte pişirip altını kapatın. İyice demlenmesi için tencere üzerine bir peçete örtün ve kapağını sıkıca kapatınız. 15- 20 dakika sonra kapağı açın, pilavı tencerede iyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kabukları çıkarılarak kavrulmuş badem serpin.