Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
organik pazardan alınma ayvalarımız vardı, nispeten küçümen. 1-e-1 şurup hazırladık, içinde yıldız anason, limon kabuğu, kakule, tane karabiber ve bolca defne yaprağı ile. şurup hazır olunca, derin bir fırın kabının dibine soyduğumuz ayvaların kabukları ve çekirdeklerini, soyulmuş ayva dilimlerini yerleştirdik, üstüne de kaynak şurubu döktük, hop fırına. tabii önce üstüne yağlı kağıt, sonra da aluminyum folyo.
ayvalar pişti, sonra üstündeki kağıt ve folyoyu aldık, üstü açık pişirmeye devam ettik. taa ki, renk alana kadar. latif bir koyu gül kurusu. yağlı kağıdın üstüne aldık, ılınmaya bıraktık. servisde, sipariş geldikçe, önce kabın dibine sarımsak sürttük. üstüne çiğ krema, az tuz, kafi miktarda Taciroğlu tulum, karabiber, Ayvalık sızma ve soğuttuğumuz ayva şurubu koyup a-la-minute tabir edilebilecek bir sos hazırladık. incecik tül gibi mandolinden geçirilmiş rezeneleri, frize salatayı ve bebek ıspanakları sosla harmanladık. tabakta ayvalarla birleştirdik. biraz daha tulum. bir de, ayva şurubunu çektirip, cevizleri karamellemiştik onlardan.
Alintidir