- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
AYVALI TAS KEBABI
Malzemeler
500 gr. kuzu kuşbaşı (doğranmış)
2 adet ayva
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yemeğin Tarifi
Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin.
500 gr. kuzu kuşbaşı (doğranmış)
2 adet ayva
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yemeğin Tarifi
Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin.
Yuvarlak bir kabın içine kuşbaşı et, küp şeklinde doğranmış ayva, karabiber ve tuz koyun. Kabı geniş bir tencerenin içine ters çevirip koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Ağırlığı kaldırmadan kenarlarına pirinci koyun. Üzerine tereyağ koyup tuz atın. 4 bardak sıcak suyu pirincin üstüne dökün. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tası ortasından çıkarın, tencereyi ters çevirip servis yapın.