Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ayva Tatlısı

NunveyLa

ßir Tarafta güLüşün var,Sırtımda kanLı ßıçağın..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Ara 2012
  • Mesajlar
    4,143
  • MFC Puanı
    312
Eskilerimizin pişirdiği, bugünlerde pek sofralarda göremediğimiz ayva tatlısı. Kaymaklı ayva tatlısı, bence bu tatlıyı evimizde yapmalıyız. Çünkü dışarda ne yazık ki boyalarla renklendirilen ayva tatlısı zaten kolay bir şekilde kendi çekirdekleriyle harika bir renge bürünmekte. Bu kaymaklı ayva tatlısı yaparken bolca ayva kullancağız ki misafirlerimize yetsin. Ayrıca ayva tatlısı kaymakla çok iyi gidiyor, şimdi tarifimize geçelim.



Ayvalarımızı yıkıyoruz, hijyen önemli :) ayvalarımızı sadece ortadan ikiye kestik, çekirdeklerini renk vermek için alıp tepsimize koyabiliriz. Çekirdeklerini ben ufak tüllere koydum 3 tane tül yeterli.

Ayvaların içi yukarı bakacak şekilde tepsize koyduk, içine 3 er tane karanfil koyalım. Tül bohçalarını da ayvaların arasına yerleştirelim ki, tatlımızın rengi ve kıvamı daha hoş olsun.

firinda-ayva-tatlisi.jpg


Tepside ayvalar böyle görünüyor
Şekeri ayvaların üzerine dökelim, sıcak suyuda tepsimize döküyoruz. Tüllerimizi ıslatalım.


Önceden ısıtılmamış 250 C’lik fırında ayvaların rengi kızarsın, pişsin 1,5 – 2 saat içerisinde tamamlanmış olur.



Kızarmış ayvalarımız
Ayvalarımız kızardı, tatlımızı fırından çıkaralım dinlensin, ılıdıktan sonra üzerine kaymak koyarak servis edelim. Afiyet olsun.

Malzemeler (10 kişilik, hazırlanışı yaklaşık 2 saat)

5 tane orta boy ayva
3 su bardağı toz şeker
Tane karanfil (30 tane yeterli)
4 su bardağı sıcak su
Tercihen kaymak








 
Üst Alt