- Konum
- Cennet Şelaleleri. ♡
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 4,143
-
- MFC Puanı
- 312
Eskilerimizin pişirdiği, bugünlerde pek sofralarda göremediğimiz ayva tatlısı. Kaymaklı ayva tatlısı, bence bu tatlıyı evimizde yapmalıyız. Çünkü dışarda ne yazık ki boyalarla renklendirilen ayva tatlısı zaten kolay bir şekilde kendi çekirdekleriyle harika bir renge bürünmekte. Bu kaymaklı ayva tatlısı yaparken bolca ayva kullancağız ki misafirlerimize yetsin. Ayrıca ayva tatlısı kaymakla çok iyi gidiyor, şimdi tarifimize geçelim.
Ayvalarımızı yıkıyoruz, hijyen önemli ayvalarımızı sadece ortadan ikiye kestik, çekirdeklerini renk vermek için alıp tepsimize koyabiliriz. Çekirdeklerini ben ufak tüllere koydum 3 tane tül yeterli.
Ayvaların içi yukarı bakacak şekilde tepsize koyduk, içine 3 er tane karanfil koyalım. Tül bohçalarını da ayvaların arasına yerleştirelim ki, tatlımızın rengi ve kıvamı daha hoş olsun.
Tepside ayvalar böyle görünüyor
Şekeri ayvaların üzerine dökelim, sıcak suyuda tepsimize döküyoruz. Tüllerimizi ıslatalım.
Önceden ısıtılmamış 250 Clik fırında ayvaların rengi kızarsın, pişsin 1,5 2 saat içerisinde tamamlanmış olur.
Kızarmış ayvalarımız
Ayvalarımız kızardı, tatlımızı fırından çıkaralım dinlensin, ılıdıktan sonra üzerine kaymak koyarak servis edelim. Afiyet olsun.
Malzemeler (10 kişilik, hazırlanışı yaklaşık 2 saat)
5 tane orta boy ayva
3 su bardağı toz şeker
Tane karanfil (30 tane yeterli)
4 su bardağı sıcak su
Tercihen kaymak
Ayvalarımızı yıkıyoruz, hijyen önemli ayvalarımızı sadece ortadan ikiye kestik, çekirdeklerini renk vermek için alıp tepsimize koyabiliriz. Çekirdeklerini ben ufak tüllere koydum 3 tane tül yeterli.
Ayvaların içi yukarı bakacak şekilde tepsize koyduk, içine 3 er tane karanfil koyalım. Tül bohçalarını da ayvaların arasına yerleştirelim ki, tatlımızın rengi ve kıvamı daha hoş olsun.
Tepside ayvalar böyle görünüyor
Şekeri ayvaların üzerine dökelim, sıcak suyuda tepsimize döküyoruz. Tüllerimizi ıslatalım.
Önceden ısıtılmamış 250 Clik fırında ayvaların rengi kızarsın, pişsin 1,5 2 saat içerisinde tamamlanmış olur.
Kızarmış ayvalarımız
Ayvalarımız kızardı, tatlımızı fırından çıkaralım dinlensin, ılıdıktan sonra üzerine kaymak koyarak servis edelim. Afiyet olsun.
Malzemeler (10 kişilik, hazırlanışı yaklaşık 2 saat)
5 tane orta boy ayva
3 su bardağı toz şeker
Tane karanfil (30 tane yeterli)
4 su bardağı sıcak su
Tercihen kaymak