MALZEMELER:
1 kg. Ayva
5- 6 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
YAPILIŞI:
1- Ayva dilimlenip soyulur. Ortası çıkarılıp istenen biçimde doğranır. Kabuklar ve ortaları 2- 3 bardak su ile kaynatılıp suyu alınır.
2- Ayvalar bu su ile yumuşayıncaya kadar iyice haşlanır. (Suyu süzülmez.)
3- Sonra şeker konup kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatılır. Limon tuzu veya limon suyu ilave edilir ve ateşten alınır. Ilıyınca kavanozlara boşaltılır.
Not:
1) Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır: Bir çorba kaşığı reçel
suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur, kaynatmağa devam edilir.
2)Ayva reçelinin renginin pembe olması için yavaş yavaş kaynatmalıdır.
1 kg. Ayva
5- 6 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
YAPILIŞI:
1- Ayva dilimlenip soyulur. Ortası çıkarılıp istenen biçimde doğranır. Kabuklar ve ortaları 2- 3 bardak su ile kaynatılıp suyu alınır.
2- Ayvalar bu su ile yumuşayıncaya kadar iyice haşlanır. (Suyu süzülmez.)
3- Sonra şeker konup kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatılır. Limon tuzu veya limon suyu ilave edilir ve ateşten alınır. Ilıyınca kavanozlara boşaltılır.
Not:
1) Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır: Bir çorba kaşığı reçel
suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur, kaynatmağa devam edilir.
2)Ayva reçelinin renginin pembe olması için yavaş yavaş kaynatmalıdır.