Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ayva Konservesi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Ayva konservesi yapmak için iyi olgunlaşmış kokulu iri ayvalar seçilir. Ayvaların üzerlerindeki tüyler temiz bir bezle silindikten sonra bunlar dörde bölünür. Çekir-dekleriyle çekirdek yatakları çıkarılır, kabukları soyulur ve kararmamaları için % 1 oranında tuzlu suya konur.

Bütün ayvaların temizlenmesi sona erince ayvalar temiz suda yıkanarak tuzları giderilir ve kaynamakta olan koyu şurubun içine atılırlar, 5-6 dakika kaynatılırlar. Delikli bir kaşıkla şuruptan çıkarılacak ayva dilimleri çekirdek yataklarının yeri içe ve dibe dönük olarak kavanozların ağzında 4-5 santimlik bir boşluk kalıncaya kadar İstiflenerek doldurulur.

Ayvaların İçlerinde haşlandıkları kaynar şerbet de kavanozların ağızlarında bir parmaklık boşluk kalıncaya kadar doldurulur. Kavanozların havaları boşaltılıp ağızlan temiz ve ıslak bir bezle silindikten sonra kapatılır ve pastörizasyon kazanına yerleştirilir.

Yarım litrelikler 25 dakika, bir litrelikler yarım saat kaynatılarak pastörize edilir. Öbür meyve konservelerlndekl gibi aralıklı dizilerek soğutulur ve ertesi gün vidalı bilezikleri yahut maşaları çıkarılır, etiketlenerek kilere kaldırılır.
 
Üst Alt