MARMELATLAR (Ayva, Elma, Erik, Kayısı, Şeftali, Kızılcık, Vişne)
MALZEMELER:
1 kg. meyve
3,5- 4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
YAPILIŞI:
1- Sert meyveler yıkanıp doğranarak az su ile haşlanır.(Ayva, elma, sert erik v.s.)
2- Kevgirden geçirilip şeker ilave edilir. Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir. Limon tuzu veya limon suyu konur. Bir süre daha pişirilir.
3- Yumuşak meyveler yıkanıp ayıklanır. Kevgirden geçirilip şeker konur. Hafif ateşte karıştırarak kıvama getirilir. Limon suyu veya limon tuzu konur.
KISA BİLGİ: C Vitamini damar sertliğini önlüyor. Ne kadar çok C vitamini alırsanız kandaki kolestrol o derece azalıyor.
MALZEMELER:
1 kg. meyve
3,5- 4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
YAPILIŞI:
1- Sert meyveler yıkanıp doğranarak az su ile haşlanır.(Ayva, elma, sert erik v.s.)
2- Kevgirden geçirilip şeker ilave edilir. Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir. Limon tuzu veya limon suyu konur. Bir süre daha pişirilir.
3- Yumuşak meyveler yıkanıp ayıklanır. Kevgirden geçirilip şeker konur. Hafif ateşte karıştırarak kıvama getirilir. Limon suyu veya limon tuzu konur.
KISA BİLGİ: C Vitamini damar sertliğini önlüyor. Ne kadar çok C vitamini alırsanız kandaki kolestrol o derece azalıyor.