-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Dünyanın en saygın üniversitelerinden Oxford'lu bilim insanları ayçiçek ve mısır yağlarının kimyasal toksin oluşumuna neden olduğunu, yiyeceklerin zeytinyağı ya da tereyağıyla pişirilmesi gerektiğini belirtti. Araştırmaya göre ayçiçeği ve mısır yağı tüketimi, başta kanser olmak üzere kalp hastalıkları ve bunama gibi çeşitli rahatsızlıklara sebep oluyor.
Günlük limitin çok üstünde toksin içeriyor
Uzmanlar ayrıca, çok fazla ayçiçeği ve mısır yağı tüketiminin beynin gereğinden fazla omega 6 almasına sebep olacağını böylece omega 3 alımını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Araştırmayı yürüten Profesör Martin Grootveld, "Ayçiçeği ve mısır yağı ile kızartılan besinler, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) açıkladığı günlük limitin 100-200 katı kimyasal toksin içeriyor ifadelerini kullandı.
kadınvekadın