• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

avil 22.7 mg tablet

Üyelik Tarihi
24 Mar 2017
Konular
1,018
Mesajlar
2,425
MFC Puanı
4,910
avil 22.7 mg tablet

Formülü:

Her ölçekde (5 ml);

Feniramin hidrojen maleat 15 mg,
Koruyucu maddeler ; metil paraben, propil paraben.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Feniramin hidrojen maleat içeren Avil şurup aşırı duyarlık reaksiyonlarının ve çeşitli nedenlerden ileri gelen kaşıntıların tedavisine elverişlidir. Akıntılı mukoza iltihaplarında ve sulanan ekzemalarda Avil şurup sıvı sızıntısını azaltır.

Alerjik hastalıklarla ilgili şikayetler (aşırı duyarlılık belirtileri):

- Aksırık nöbetleri, burunda kaşıntı ve salgıyla birlikte seyreden saman nezlesi , konjonktivit

- Ürtiker ve deride kızarıklık ve şişlik yapan kaşıntılı ekzema (nörodermatit)

Kontrendikasyonları:
Avil şurup feniramine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Özellikle hamileliğin ilk üç ayında, emziren kadınlarda, yeni doğan çocuklarda ve prematürelerde, astım dahil alt solunum yolları hastalıklarında, MAO inhibitörleri ile tedavi edilenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:
Bakiye idrara yol açan prostat hipertrofisi, semptomatik prostat hipertrofisi, dar açılı glokom, stenozlu peptik ülser, piloroduodenal obstrüksiyonu, mesanenin boyun obstrüksiyonlarında, hipertiroidi, kardiyovasküler hastalıklar ve hipertansiyonda dikkatle kullanılmalıdır. Avil reaksiyon kabiliyetini azalttığından araç kullanılmamalıdır.

Avil kullananlarda görme bozukluklarına rastlanması ve dar açı glokomlarında göz içi basıncının yükselmesi mümkündür.

Yapılan çalışmalarda Avil'in herhangi bir teratojen etkisi görülmediği halde gebeliğin özellikle ilk üç ayında ancak kesin bir endikasyon varsa kullanılmalıdır.

Diabetes mellituslu hastalarda, Avil şurub'un bir ölçeğinde (= 5 ml) 1.75 g glukoza eşdeğer karbonhidrat içerdiği göz önünde tutulmalıdır.


Yan etkiler/Advers etkiler:

- Kardiyovasküler sistemde; hipotansiyon, baş ağrısı, palpitasyon, taşikardi,ekstrasistoller

- Sinir sisteminde; sedasyon, uyku hali, baş dönmesi, koordinasyon bozukluğu, yorgunluk, konfüzyon, rahatsızlık hissi, sinirlilik, titreme,irritabilite, uykusuzluk, öfori, parestezi, bulanık görme, diplopi, vertigo,kulak çınlaması, nevrit, konvülsiyonlar.

- Gastrointestinal sistemde; bulantı, kusma, anoreksi, diyare, konstipasyon.

- Genitoüriner sistemde; sık idrar yapma isteği, güç idrar yapma, idrar retansiyonu.

- Solunum sisteminde; bronşial sekresyonun viskozitesinde artış, burun tıkanıklığı.

- Ürtiker, anafilaktik şok, ışığa duyarlık, ağız ve boğazda kuruluk, aşırı terleme.

İlaç etkileşimleri:
Avil Şurup santral etkili ilaçların (örn. trankilizanlar, hipnotikler, sedatifler, anksiyolitik ilaçlar ve opioid analjezikler) nöroleptiklerin, MAO inhibitörlerinin, alkolün etkisini artırdığından bu ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:
Doz her vakada şahsa göre ayarlanmalıdır. Hayati bir tehlikenin söz konusu olmadığı hallerde tedaviye düşük dozla başlanmalıdır. Günde 3 mg/kg'ı aşan dozlar kullanılmamalıdır. Avil şurup özellikle çocuklar için elverişlidir.

Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde;

·1-3 yaşındaki çocuklara günde 2-3 defa 1/2 ölçek,
·12 yaşına kadar olan çocuklara günde 2-3 defa 1 ölçek,
·Gençlere ve yetişkinlere günde 2-3 defa 1-2 ölçek Avil şurup verilir.
Avil Şurup yemeklerden sonra alınmalıdır.

AŞIRI DOZ VE TEDAVİSİ :
Antihistaminiklerin yüksek dozlarda kullanılması özellikle çocuklar için tehlikelidir.

Avil ile zehirlenme halinde şu semptomlar görülebilir: midriyazis, ağızda kuruluk, taşikardi ve idrar tutulması, yorgunluk, uyku hali, deliryum, bazen halüsinasyonlar ve irritabilite, adale kasılmaları, rijidite (özellikle çocuklarda), çok defa kusma ile birlikte tonik-klonik konvülsiyonlar, vücut ısısının yükselmesi, solunum merkezinin başlangıçta uyarılması ve daha sonra felci, dolaşım kollapsı, derin koma.

Feniramin entoksikasyonunda solunumun desteklenmesi ve kalp-dolaşım fonksiyonunun stabilizasyonu gibi ilk yardım tedbirleri derhal alınmalıdır. Kusma spontan olarak oluşmamışsa, ipeka şurubu ile kusturulur. Kusmayı takiben aktif kömür absorpsiyonu minimuma indirmek için verilir. Eğer kusma sağlanamamışsa ilaç alımını takip eden 3 saat içinde mide lavajı yapılır.
Hipotansiyon tedavisinde vazopressörlerle tedavi yapılır (norepinefrin, fenilefrin, dopamin). Epinefrin verilmemelidir, hipotansiyonu kötüleştirebilir. Konvülsiyon oluşmuşsa, diazepam dahil santral sinir sistemi depresanları verilmemeli, intravenöz fenitoin kullanılmamalıdır. Özellikle çocuklardaki ateş düşürülmelidir. Ağır vakalarda hemoperfüzyon yapılabilir. Diürezin artırılması ile feniraminin itrahı hızlandırılabilir; ancak bu sırada elektrolit ve sıvı dengesi kontrol edilmelidir. Gereği halinde süt çocuklarında ve ufak çocuklarda hemodiyaliz yapılmalıdır.
 
Üst