Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ateistler bazı sorular

The Punisher

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    31
Buraya kadar genelde ateistler soru sordu birkac soru da ben sorayım dedim.Ama konu saptırmak ve kacamak yanıt vermek yok. Sadece ne cevap vereceğinizi merak ediyorum. Lütfen seviyeli , dürüst ve mantııklı cevaplarr verin.

1.Biz şu anda VARız öyle değilmi? (yanıt evet) Başlangıcımız ve sonumuz YOKluğa dayansa iki YOK arasında bu VARlık nasıl oluyor? Mantık ve matematiksel olarak iki YOK arası da YOKtur. Sonum yokluk olsa bu varlık niye? Bu nasıl bir çelişki?

2.Bilimadamaları hiçbirşeyin kendi kendine var olamayacağını ispatlamışlar.(Birşeyin kendi kendine varolabilme ihtimali 10 üzeri eksi ve büyük bir sayı ama şimdi o sayıyı unuttum.)Sözün kısası hiçbirşey kendi kendine varolamaz çünkü imkansız. Yani bu dünyanın bir yaratıcısı KESİN VAR. Bu konuda ki bütün araştırmaların sonucu hep ALLAH VAR cıkmış. Buna ne dersiniz?

3.Herkesin bir anne babası var ve onların da anne babaları var ve bu zincir ilk insanlara kadar gidiyor. Peki anne babamızı inkar edemiyoruz da bu zincirin baslangıcını ve başlatanı nasıl inkar ediyoruz. Zaten ilk insanların kendi kendine varolma sansı yok yukarıda demiştik. Buna ne desin?

4.(haşa ALLAH yoksa) bu dünyanın kendi içinde bir adaleti olmalı. Yani dünyada bir yaratıcı yoksa herkese eşit şans olmalı değilmi? Ama Sudan'da bir cocuk açlıktan ölüyor ama başka bir ülke bir insan para içinde ölüyor, kimi de doğduğu gün ölüyor. Artık ölmüşler ve yapacak şimdilik birşey yok. Peki açlıktan ölen çocugun sucu ne? Ya da doğduğu gün ölen çocuğun dünyanın güzelliklerini görme hakkı yokmu? Ama ALLAH varsa ki zaten hep var bu adaletsizlik mutlaka düzelecek.

5.Peki bir insan neden yaşar.? Herrşeyin bir amacı var değilimi.? Bu dünyada yaşamanın amacı bir müddet yaşayıp, kimileri acı çekerek kimileri açlıktan ölerek çürüyüp toprak olmakmı? Ne kadar basit ve dünyada amaçsız yaşasaydık bu kadar insana ne gerek vardı? Mesela ben olmasanm ne değişirdi ki?

6.Herşey bir hücreden oldu diyorlar. Peki o hücre nasıl oldu? Bu kadar sonu olan şeyleri yaratabilmek için sonsuz bir kaynak yaratıcıya gerek yokmu? Yai herşeyin bir kaynağı var ya bunun ilk başlangıcı nereye dayanıyor?

7.(haşa ALLAH yoksa) bizim kaybedecek birşeyimiz yok ama ALLAH varsa siz ne yapacaksınız?

Ben çok defa objektif düşünmeye çalıştım ve ne kadar calıştıysam hiçbirzaman ALLAH yoktur diye bir sonuca varamadım. O ki sonsuz var nasıl aranır dipsiz yokta?

Üst Alt