-
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
-
- Mesajlar
- 1,593
-
- MFC Puanı
- 3
Etleri renklerine göre karşılaştırarak ne eti olduğunu anlamak mümkündür. At eti tam kırmızı renge sahip değildir. Dışarıdan bakıldığı zaman ciğeri andıracak koyu kahverenginde olduğu görülüyor. Dana eti ise kan kırmızı renge sahiptir.
Sadece renk kıyaslamayı yaparak bir etin at ve eşek eti mi yoksa dana eti mi olup olmadığını anlayabilirsiniz.
At ve eşek eti binek hayvanları olduklarından dolayı dana etine göre daha fazla lifli yapıdadır. Bu lifli yapı nedeniyle aşırı derecede serttirler ve çiğnenmeleri aşırı derecede zordur.
Aldığınız bir eti tüketirken çiğnemekte zorlanıyorsanız bu durum tüketmiş olduğunuz etin at ya da eşek eti olmasından kaynaklanabilir.
At ve eşek etinin üzerindeki yağ tabakası dana etine göre daha sarı renktedir. Normalde dana etinin üzerinde yer alan yağ sizlerin de bildiğiniz gibi beyaz renktedir.