Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

At ve eşek eti nasıl anlaşılır?

İlksu

Sanırım artık insan, tutunamıyor insana..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    3
at-ve-esek-eti-nasil-anlasilir--9506512.Jpeg

Etleri renklerine göre karşılaştırarak ne eti olduğunu anlamak mümkündür. At eti tam kırmızı renge sahip değildir. Dışarıdan bakıldığı zaman ciğeri andıracak koyu kahverenginde olduğu görülüyor. Dana eti ise kan kırmızı renge sahiptir.

Sadece renk kıyaslamayı yaparak bir etin at ve eşek eti mi yoksa dana eti mi olup olmadığını anlayabilirsiniz.

At ve eşek eti binek hayvanları olduklarından dolayı dana etine göre daha fazla lifli yapıdadır. Bu lifli yapı nedeniyle aşırı derecede serttirler ve çiğnenmeleri aşırı derecede zordur.

Aldığınız bir eti tüketirken çiğnemekte zorlanıyorsanız bu durum tüketmiş olduğunuz etin at ya da eşek eti olmasından kaynaklanabilir.

At ve eşek etinin üzerindeki yağ tabakası dana etine göre daha sarı renktedir. Normalde dana etinin üzerinde yer alan yağ sizlerin de bildiğiniz gibi beyaz renktedir.​

Autocrat

"Korkaklıkta AR İlerlermekte ŞEREF Var"
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -5
90 larda yasayanlar bol bol yedi :D o yuzden bana koymaz her turlusunu yerim :f38:

mubalağı biryana o yıllarda olmus olsada ayrımı basit yazıldığı gibi rengi sinir yapısı eleveriyor ama kıyma alırsanız bilemiyorum

Autocrat

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -5
Ya iğrenç aklıma gelince etten tiksinti geliyor yiyesim gelmiyor zaten ben yeşillikçiyim

yahu kasma gotur bişi olmaz zehirli deği bişi değil kafkas toplumu zevkle tuketiyor hala :D

yeşillik ne ya :D bi donem doktor zoruyla yemek zorunda kalmıstım akşamlar doplapların ustune tuneyip meee mee diyesim geliyordu :)

İlksu

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    3
yahu kasma gotur bişi olmaz zehirli deği bişi değil kafkas toplumu zevkle tuketiyor hala :D

yeşillik ne ya :D bi donem doktor zoruyla yemek zorunda kalmıstım akşamlar doplapların ustune tuneyip meee mee diyesim geliyordu :)

Yok sen ye yeşillik benim olsun nanesi,marolu,teresi,maydanozu benim olsun

Autocrat

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -5
Yok sen ye yeşillik benim olsun nanesi,marolu,teresi,maydanozu benim olsun

yahu ben zaten yiyorum o baska bi konu var onu konusurken dedin diye yazdım yoksa sen tere roka gotur ben etimi yerim gerçi bak etin yanında iyi gider yesil soğanlı bol bi salata ama neyse sen maydonoz ye:D

Henna

insan uykudadir, öldügü vakit uyanir..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    22
önceden fakirlik oldugu için kasaptan hiç et alıp yemedik,hatta bu mumkun değildi. sadece kurban bayramında kestıgımız kocun koyunun etıyle 1 sene idare ederdik kesersek oda :D
he sımdı varmı bılmıyorum ama gecen adanada surıyelı işletmecilerin kedi etimi esek etımı sattıgı ortaya cıkmıştı mesela:D
bizde anca kurbandan kurbana kendi kestiğimizi yediğimiz için içimiz rahat. Autocrat sana pay ayırammı bu sene :D guvenle yersın mis:p

İlksu

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    3
önceden fakirlik oldugu için kasaptan hiç et alıp yemedik,hatta bu mumkun değildi. sadece kurban bayramında kestıgımız kocun koyunun etıyle 1 sene idare ederdik kesersek oda :D
he sımdı varmı bılmıyorum ama gecen adanada surıyelı işletmecilerin kedi etimi esek etımı sattıgı ortaya cıkmıştı mesela:D
bizde anca kurbandan kurbana kendi kestiğimizi yediğimiz için içimiz rahat. Autocrat sana pay ayırammı bu sene :D guvenle yersın mis:p

Bak işte o doğru canım ..Kurban bayramında bizde kesecez o zaman rahatlıkla yerim ben de

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Eşeklerin sucuğu bilhassa güzel oluyor :sigara

Autocrat

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -5
Eşeklerin sucuğu bilhassa güzel oluyor :sigara

yanlısın var kafkas tanıdıklarım var at etinde yapıyorlar reis yok boyle bişi :D ben ilk bilmeden yedim gittikçe yerim napıyım güzel :D etoburum ben ya itiraf ediyorum :f38: zurafa eti helalmiş onu tadmadım merakla tadmayı bekliyorum dusun:D

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153

Autocrat

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -5

Napıyorlar? Atları yatırıp bira içirip masaj mı yapıyorlar :p

Hahanihoha :D Çok kötüyüm :sigara

valla reis yapılısını gormedim ama onumuzddeki ay gidicem yanlarına senin için izlicem merak ettim bak :D kobeeti gibimi acama masaj bira:f38:

Üst Alt