• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

ASUS Marine Cool

Üyelik Tarihi
24 Mar 2017
Konular
1,018
Mesajlar
2,425
MFC Puanı
4,910
Mükemmel Dayanım ve Stabilite İçin Sıradışı Tasarım

ASUS Marine Cool Konsept Anakartı Gücünü Barındırdığı Teknolojiler ve Üstün Soğutma Sisteminden Alıyor


Dünyanın lider anakart üreticisi ASUS, Hannover’de düzenlenen CEBIT Fuarı’nda yeni Marine Cool konsept anakartını görücüye çıkardı. Bu anakart geleneksel soğutma teknolojilerinin de ötesinde, soğutma performansını ve verimliliğini büyük oranda arttıran seramik ve metal plakalarla (anakartın arka yüzeyini kaplayan Seramik-Metal Termal Modülü) insanların dayanamayacağı kadar sıcak ve nemli ortamlarda bile rahatlıkla çalışabiliyor. Kartın ön yüzündeki metalik gri ve askeri yeşil renkli soğutma blokları sağlamlığı ve dayanımı sembolize etmek amacıyla zırhlı bir askeri aracı andıracak şekilde tasarlandılar. (Marine, Amerikan deniz piyadesi anlamına gelmektedir). Dahası, bu anakartın tümleşik bir kesintisiz güç kaynağı (UPS) var – Güç kesildiği anda sistemin aniden kapanmasının önüne geçmek için dahili pili ve genellikle sunucularda gördüğümüz bir acil durum belleği bulunuyor.
Etkileyici Askeri Görünümünün Temelinde Uzay Teknolojisi Yatıyor
ASUS Marine Cool anakartı hiçbir bilgisayar parçasında göremeyeceğiniz ve uzay araçlarının yapımında ve soğutulmasında kullanılan seramik/metal teknolojisini gökten alıp göz önüne seriyor. Anakartın önyüzünde ısı transferini ve soğutma hızını mümkün olan yüksek düzeye çıkartan, metalden yapılma bir borulu soğutma modülü yer alıyor. Ürünün arka yüzü ise anakartta oluşan ısıyı çok daha hızlı dağıtmak üzere, tamamen seramik plakayla kaplı. Böylece bu anakartın soğutma verimliliği iki kata kadar çıkmış oluyor!
Ani Kesinti ve Hatalara Karşı Tümleşik UPS
Tüm bunların yanında Marine Cool kendi bünyesinde, güç kesildiği anda sistemin aniden kapanmasının önüne geçmek için dahili bir pil ve genellikle sunucularda gördüğümüz bir acil durum belleği barındırıyor. Böylece şebekedeki dalgalanmalarının sistem bileşenlerine zarar vermesinin ve elektrik kesintisi halinde üzerinde çalıştığınız dosyaların kaybının önüne geçilmiş oluyor.
Acil Durum Belleği (Failover Memory)
Veri güvenliğinin son derece önemli olduğu sunucularda sıklıkla görüldüğümüz acil durum belleği ilk kez Marine Cool anakartı ile kişisel bilgisayarlara geliyor. Bellek hatalarında çoğu zaman sistem düzgün açılmaz. Acil durum belleği de imdadınıza burada yetişiyor zaten. Böylece ne olursa olsun sisteminizin belleklerden kaynaklanan bir sorun nedeniyle açılmaması veya hata vermesi gibi bir durum söz konusu değil.

Kaynak: Asus Haber
 
Üst