Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Aşık Veysel'in 44. Yıldönümü

Rapunzel

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -445

Yetmiş yıl karanlık bir dünyada yaşadı . fakat karanlık gözlerindeydi yalnız, içi apaydınlıktı, şiirleri de öyle...

halk şiirimizin bu güçlü ozanı yarim yüzyılı aşkın bir sure yazdıklarıyla, calip söyledikleriyle çevresine ışıklar saçtı. sanırım simdi de mezarında son uykusunu ışıklar içinde uyuyordur.

yalnız çağımızda yasayanlar değil, bizden çok sonra yasayacaklar da "dostlar beni hatırlasın" şiirini unutmayacaklar ve ölümünün 44. yıldönümü olan bugün olduğu gibi ondan feyz alanlar kendisini daima sevgi ve rahmetle anacaklardır..

"beni hor görme kardeşim
sen altındın ben tunç muyum
aynı vardan var olmuşuz
sen gümüşsün ben sac mıyım"

Ha bu arada bilmeyenler için DİP NOT:

hakkında dinci tayfa tarafından; ankara'ya sokulmadığı ve benzeri söylemler dile getirilerek cumhuriyetin ne kadar 'halk düşmanı' olduğu intibaı oluşturulmaya çalışılmıştır.

oysa ki aşık veysel'i veysel yapan bizatihi türkiye cumhuriyetidir.
milli eğitim bakanlığında bürokratlık yapmış olan, derlemeci muzaffer sarısözen'i de keşfeden türk halk müziği ve ozanlarına da teveccüh gösteren, öğretmen, yazar, şair ahmet kutsi tecer tarafından görev yaptığı şarkışla'da keşfedilmiştir.

kendisine köy enstitülerinde saz öğretmenliği yaptırılmış tbmm tarafından maaş bağlanmıştır. türküleri yine tecer tarafından kayda alınmış sonraları okuma yazması olmadığı için kutsi tecer ve çevresindeki şairler, tarafından şiirleri kaleme alınmıştır.

kendisinin yazmış olduğu atatürk'e ağıt okumaya değerdir.

cahil cühela takımı hala daha atıp tutar cumhuriyete ve kurucu kadrolarına; yok elitistlermiş de yok halkı hor görürlermiş de ....

Rapunzel

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -445
Köy enstitülerin kapatılması Türk halkına atılmış en büyük kazıkdır. Kahve köşelerinde çürümeye mahkumsunuz şimdi...

Üst Alt