Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arpa

_MaVi_

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    17 May 2013
  • Mesajlar
    474
  • MFC Puanı
    0
Bedenle kazanılacak maldır. Arpayı buğdayla değişmek, değerli bir şeyi daha az değerli olanla değiştirmeye, Arpa satın almak mülke, Arpa ekmek İlahı hoşnutluğa ermeye, Arpa biçmek hac ve zekat gibi mali ibadetleri yerine getirmeye, Yaş ya da kuru arpa bolluğu sıhhat ve afiyettir. (Ayrıca Bakınız; Ekin Ekmek.)

Rüyada arpa görülmesi değişik şekillerde yorumlanmıştır. Rüyada arpa görülmesi hayır ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında bir tarlada arpa ektiğini görmesi; o kimsenin hayır ve iyilik yönünde faaliyet göstermek için bir cemiyete gireceğine, hasad zamanı gelmiş olan arpa başaklarını toplayıp demet yaptığını görmesi; faaliyetlerinden dolayı bir cemiyete başkan seçileceğine, bir değirmende arpa öğüttüğünü görmesi; yaptığı hayırlı çalışmalarının Allah tarafından kabul edildiğine dolayısıyla büyük sevap kazandığına delalet eder. Bir başka yoruma göre bir kimsenin rüyasında bir tarlada arpa ektiğini veya bir tarladan arpa biçtiğini görmesi; o kimsenin yakında bir hastalığa yakalanacağına işaret eder. İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Rüyada arpa görülmesi mala işaret eder. Bir rivayete göre de arpa beyaz olması hasebiyle gümüş para ile yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında eline arpa geçtiğini görmesi; o kimsenin eline mal geçeceğine, kuru, yaş ve haşlanmış arpa yediğini görmesi; hayra, kişinin kendisine arpa hediye edildiğini görmesi; kuvvete, sağlığa ve hayra erişeceğine yorumlanır. Ebu Saîd el-Vâiz'in yorumuna göre: Rüyada arpa görülmesi; sıhhat ile birlikte mal veya kısa ömürlü evlada işaret eder. Câfer-i Sâdık'ın yorumuna göre: Rüyada arpa görülmesi rızıkla birlikte çok servet ile yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında arpa satın aldığını görmesi; âhireti dünyaya tercih edeceğine, sattığını görmesi; dünyayı âhirete tercih edeceğine delalet eder. İbn-i Kesîr de yaklaşık bu doğrultuda yorum yapmıştır.
 
Üst Alt