- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
Hazırlanması
- Arpa Şehriye............... 1,5 Su Bardağı
- Domates Kurusu......... ½ Su Bardağı
- Zetinyağı...................... 5 Yemek Kaşığı
- Balzamik Sirke............ 1 Çay Bardağı
- Doğranmış Zeytin....... 1 Çay Bardağı
- Dolmalık Fıstık............ ½ Su Bardağı(Kavrulmuş)
- Taze Nane.................... ½ Su Bardağı(Doğranmış)
- Eski -----.................... ½ Su Bardağı
- Sarımsak...................... 2 Diş
Hazırlanması
Şehriyeleri tuzlu kaynar suda çok hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
Sularını iyice süzdürüp geniş bir kaseye alın.
Kurutulmuş domatesleri, yağı, sirkeyi ve zeytinleri ilave edip iyice karıştırın.
Karışımın oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. (Dilerseniz bu aşamada üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilir, servis yapana kadar bekletebilirsiniz. Servis yapmadan çıkartıp tekrar oda sıcaklığına gelmesini sağlayın ve bir sonraki adıma geçin.)
Fıstıkları, naneyi, kaşarı ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
Tuz ve karabiber serpip servis yapın.
Sularını iyice süzdürüp geniş bir kaseye alın.
Kurutulmuş domatesleri, yağı, sirkeyi ve zeytinleri ilave edip iyice karıştırın.
Karışımın oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. (Dilerseniz bu aşamada üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilir, servis yapana kadar bekletebilirsiniz. Servis yapmadan çıkartıp tekrar oda sıcaklığına gelmesini sağlayın ve bir sonraki adıma geçin.)
Fıstıkları, naneyi, kaşarı ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
Tuz ve karabiber serpip servis yapın.