- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler
3 adet armut
100 gram ceviz
110 gram esmer şeker
5 adet yumurta
60 gram sıvıyağ
20 gram tereyağı
10 gram tarçın
125 gram tam buğday unu
135 gram kepek
100 gram pekmez
1 adet portakal
15 gram haşhaş tohumu
10 gram kabartma tozu
100 gram süt
5 gram vanilya
Armutlu Kek Nasıl Yapılır?
Armutlu Kek Tarifi için;
Cevizleri doğrayın ve fırında hafifçe pembeleştirin.
Bir tavaya 30 gram esmer şeker ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra soyup jülyen doğradığınız armutları ilave edip karamelize edin. Pişirme kağıdı koyduğunuz kelepçeli kalıbın tabanına armutları dizin. Üzerine cevizlerin yarısını serpin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Yumurta ve 80 gram şekeri çok iyi çırpın. Sıvıyağ ve süt ekleyip bir miktar daha çırpın. Haşhaş tohumu, portakal kabuğu rendesi ve unlu karışımı ilave edip karıştırın.
Ceviz, kepek, kalan ceviz ve pekmezi de koyduktan sonra karıştırma işlemine spatula ile devam edin.
Harcı kalıptaki armutların üzerine aktarın ve 180 derecede 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine az miktarda pekmez gezdirin ve 10-15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
3 adet armut
100 gram ceviz
110 gram esmer şeker
5 adet yumurta
60 gram sıvıyağ
20 gram tereyağı
10 gram tarçın
125 gram tam buğday unu
135 gram kepek
100 gram pekmez
1 adet portakal
15 gram haşhaş tohumu
10 gram kabartma tozu
100 gram süt
5 gram vanilya
Armutlu Kek Nasıl Yapılır?
Armutlu Kek Tarifi için;
Cevizleri doğrayın ve fırında hafifçe pembeleştirin.
Bir tavaya 30 gram esmer şeker ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra soyup jülyen doğradığınız armutları ilave edip karamelize edin. Pişirme kağıdı koyduğunuz kelepçeli kalıbın tabanına armutları dizin. Üzerine cevizlerin yarısını serpin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Yumurta ve 80 gram şekeri çok iyi çırpın. Sıvıyağ ve süt ekleyip bir miktar daha çırpın. Haşhaş tohumu, portakal kabuğu rendesi ve unlu karışımı ilave edip karıştırın.
Ceviz, kepek, kalan ceviz ve pekmezi de koyduktan sonra karıştırma işlemine spatula ile devam edin.
Harcı kalıptaki armutların üzerine aktarın ve 180 derecede 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine az miktarda pekmez gezdirin ve 10-15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.