- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Armut Tatlısı

Malzemeler:
6 tane armut
6 dolu dolu yemek kaşığı toz şeker
6 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
6 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Şekerle çözünebilir kahveyi bir taşım kaynatın. Armutları yıkayın, kabuklarını ince soyun. Altlarını düz bir şekilde kesin. Armutları dik dik tencereye oturtun. Yumuşayana kadar pişirin ama püre gibi olmamasına dikkat edin. Tencerede soğutun. Dikkatlice servis tabağına çıkarın. Tencerenin dibinde kalan suyu koyu bir sos olana kadar kaynatın, servis tabağındaki armutların üzerine dökün. Çiğ krema veya kaymakla servis edin.