Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Arap Pilavı

NunveyLa

ßir Tarafta güLüşün var,Sırtımda kanLı ßıçağın..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Ara 2012
  • Mesajlar
    4,143
  • MFC Puanı
    312
Malzemeler

1/2 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı

2 adet çekirdeksiz patlıcan

3 su bardağı baldo pirinç

4 bardağı sıcak su

et suyu

1/2 su bardağı sıvıyağ

...



Arap-Pilavi-tarifi.jpg


Arap Pilavı Tarifi

1 Eti tencereye koyun. Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin. Etler yumuşayıncaya kaçlar haşlayın. Suyu ile birlikte bekletin.

2 Patlıcanları halka halka doğrayın. Üzerine bol tuz serperek yarım saat bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda çok hafif kızartın.

3. Yayvan bir tencereye etleri yerleştirin.

4. Üzerine patlıcanları bekletin. Başka bir tencerede 1 saat sıcak suda bekletip yıkadığınız pirinci, yarım bardak sıvıyağla birlikte hafifçe kavurun.

5. Pirinçler şeffaflaşınca patlıcanların üzerine dökün. Tuzunu da ekleyin.

6. Tencerede kalan et suyunu 3 bardak sıcak su ile karıştırın. Malzemelerin olduğu tencerenin kenarından yavaşça dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyu emene kadar pişirin.

Tencerenin ağzını temiz bir bezle kapatın ve 20 dakika dinlendirin.

7 Düz bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek pilavın şeklini bozmadan boşaltın. Üzerine karanfil tozu serperek servis yapın.
 
Üst Alt