• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Araba Nasıl Yıkanır?

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
Araba Nasıl Yıkanır, Araba temizlemekten hiçbir zaman zarar gelmez. Eğer Araba yıkama hakkında püf noktalarına dikkat etmezseniz gayet saf ve “temiz” duygularla başlayan yıkama düşünceniz, Arabanızın boyasına zarar verebilir.

Araba Nasıl Yıkanır? İşte Uymanız Gereken Liste

Güneş ışığı altında araba yıkamayınız
Yıkama zamanını sabah veya öğleden sonraya bırakın
Lütfen arabanızı bulaşık deterjanı ve benzeri ürünler ile yıkamayınız
Yıkarken Ilık su terci edin
Yıkama İşlemini yaparken yumuşak bir bez kullanın
Yıkama esnasında bol su kullanın
Tamamını bir seferde yıkamayın ve fırçalamayın. üst veya ön gibi ayırdığınız bölgeleri sıra ile yıkamaya çalışın

NASIL YIKAMALIYIM
Aracı yıkamadan önce tekerler ve jantların üzerindeki çamurları temizlemeye özen göstermeliyiz. Bu işlemi gerçekleştirirseniz arabanızın gövde, boya ve camlara zarar verecek maddelerden engellemiş ve korumuş olursunuz. aracınızı lastiklerden yıkamaya başlaya bilirsiniz ama dikkat etmeniz gereken konu ise lastiklerde beyaz yazı veya beyaz çizgi varsa yumuşak fırça ile yıkayın yoksada sert fırça ile yıkayabilirsiniz.

Arabanızı oto şampuanı kullanabileceğiniz gibi boyayı koruyan özel katkılardan da kullanabilirsiniz. Üst bölümü yıkarken tavsiye edilen yıkama biçimi yıkadığınız alanın işini bir seferde bitirmek, yani hem sabunlamayı hem durulamayı peş peşe yapmak. üstü bitirdikten sonraki aracın yıkayacağınız bölümleri ön, yanlar ve arka olmalı, en az ayda 1 sefer kapı içlerini temizlemelisiniz. En son aracınızın üstünden suyu tam yayılacak şekilde tutara durulama yapınız.

Durulama işlemine başladıktan sonra yumuşak bir bezle kurulayın sonra dilerseniz aracınıza cila yapabilirsiniz. Eğer aracınıza karar verip Cila yaptıracaksanız için dikkat etmeniz gereken en büyük husus aracın yüzeyindeki yabancı maddelerden aracınızı kurtarmanız. Yapılacak işlem için gelişmiş bir araç temizlik ürünü kullanabilirsiniz. Cila kutusunun üzerinde nasıl cila yapacağınızın anlatımı yapılmıştır, bu uyarıları dikkate alarak aracınızın cilasını yapabilirsiniz. Cila yaparken dikkat edeceğiniz hususlardan en önemlileri güneş ışınlarından aracınızı sakınmanız ve aracınızın temiz olduğundan emin olmanızdır.

İÇ TEMİZLİK
Dış temizliğini yaptıktan sonra iç temizliğe geçelim ki arabanız daha bakımlı ve temiz olsun. Bunun için şu adımları takip etmeniz size zaman kazandırır ;
Paspaslar tozlu ise silkin, çamurlu ise yıkayınız
Araba zemininde çamur varsa plastik fırça ile çamurları çıkartın
Zemindeki pislikleri temizlemek için araç veya elektrikli süpürge kullanın
Koltukları ve kapıları ve ceplerini güzelce temizleyin
Araç torpitosunu ilk başta bezle sildikten sonra tavsiye edilen bakım süngerleri ile parlata bilirsiniz. dikkat edin camlara bulaştırmayın.
Cam temizliği için özel bezler ve sıvılar mevcut onlar ile güzelce temizlenir.
 
Üst