Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Aptüsselam Okkerman - C-4 Koğuşu

alpha

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Aç ve tembel insan kolayca satın alınır. Dünyada kiralık katillerin en rahat bulunabileceği yer cezaevleridir. Aslanı taklit eden çakallar, peynir çalmaya çalışan hırsız tilkiler, ağustosböcekleri ve gözlerini kan bürümüş yarasalar bu mekanlarda cirit atar.

Elinizdeki roman, her ne kadar cezaevinde yaşanmış olayları konu olarak ele alsa da, gerçekte tüm bunların her yerde yaşanabilmesi olasıdır. Dostluk kavramının ucuzladığı her devirde ve ortamda olumsuz ilişkilerin kişilere ne kadar zarar verdiğini inceleyen romana göre, bir insanın kendine verdiği zararı hiç kimse veremez.
(Tanıtım Bülteninden)

2222f2b7-36ea-4677-adfe-7e5870afbeac-1.jpg

Sayfa Sayısı: 160

Baskı Yılı: 2015

Dili: Türkçe
Yayınevi: Cinius

baykuş

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Aç ve tembel insan kolayca satın alınır. Dünyada kiralık katillerin en rahat bulunabileceği yer cezaevleridir. Aslanı taklit eden çakallar, peynir çalmaya çalışan hırsız tilkiler, ağustosböcekleri ve gözlerini kan bürümüş yarasalar bu mekanlarda cirit atar.

Elinizdeki roman, her ne kadar cezaevinde yaşanmış olayları konu olarak ele alsa da, gerçekte tüm bunların her yerde yaşanabilmesi olasıdır. Dostluk kavramının ucuzladığı her devirde ve ortamda olumsuz ilişkilerin kişilere ne kadar zarar verdiğini inceleyen romana göre, bir insanın kendine verdiği zararı hiç kimse veremez.
(Tanıtım Bülteninden)

2222f2b7-36ea-4677-adfe-7e5870afbeac-1.jpg

Sayfa Sayısı: 160

Baskı Yılı: 2015

Dili: Türkçe
Yayınevi: Cinius
1997 yılında Alaşehir kapalı ceza evinde yaşanmış olaylardır.Bu konuyu açan arkadaşımıza teşekkür ederim.Kitabın yazarıyım.Toplumumuzda aşk öğesi işlenmemiş romanlara rağbet bulunmadığını biliyorum.Ticari amaçla yazmadığım bu kitap daha çok mesaj içermektedir.Okuyan bana buradan istediğini sorabilir.Madem böyle bir konu açıldı ara sıra bu siteye girip takip edeceğim. Özgüven,özveri,özeleştiri bu meziyetlerin önemini vurgulamak istedim.

baykuş

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
c4 koğuşu final
Yemekhanede yanlızım. Sürgünden geriye kalan son üç kişide yorgunluğa dayanamayıp yatmaya çıktılar.Etrafa göz gezdiriyorum. Yemekhane savaş alanı gibi.Yukarısıda buradan farksız.Askerler bıçaklarla yorgan ve yastıkları parçalayarak arama yapmışlar.Ortalık kar yağmış gibi pamuk parçalarıyla dolu.Yemekhanede yerler kantinden alınmış yiyecek parçalarıyla dolu.Kırık kavanozlardan dökülen yağlar,etrafa saçılmış peynir,zeytinler birbirine karışmış.Eminimki fareler benim burada oluşuma çok kızıyorlardır.Onlar yatmamı bekliyorlar.Oysaki hiç uykum yok.Bir hiç uğruna herkes düşman yarattı.Kim di bu Hüseyin ki ? C4 'ü bu hale soktu.Aslında onunda suçu yok.Don kişotlar mutlaka kendine bir düşman bulacaktır.Kamuoyunun tepkisini çekmiş kişilere karşı her zman Don Kişotlar çıkacaktır.Yeter ki yanlarında Sançolar olsun.Sançolar olmasa Kişotlar Don olamazdı.Cervantes'in söylemlerinin aksine bu akşam en çok zararı Sançolar gördü.Bu romanın neresindeydim ben.Ben dönebileceği halde rüzgara karşı nefsimle fren yapıp dönmemeye çalışan yel değirmeniydim.Kabahat kimdeydi ? Don Kişot'damı,Sanço Panza'damı Rüzgar gücünü abartarak hızla dönen yel değirmenindemi?Don kişotları serbest dolaşmasını sağlayan disiplinsiz cezaevlerinde mi?Başıboş bıraktıkları evlatlarını koruyamayıp onların gördükleri insanları şovalye zannetmesine yol açan anne ve babalarda mı?Yanında asker olmadan bir kral ne işe yarar?Burada asker toplamak çok kolay oldu.Aile özlemini gidermek isteyen mahkumlar hemen grup üyesi oldular.Açlık yok burada.Devletin ucuz tarifeli yemeklerini beğenmeyen on tane Sanço kaliteli yemek ve sigara uğruna,yanlız başına bir hiç olan iki Don Kişot'a şovalye olduklarını hissettirdiler.Şu öten Baykuş'un bile rızkı önüne gelirken bir lokma ekmek için değermiydi?Baykuş mu?Neden hala ötüyor bu hayvan?Koğuş savaş sonrası Almanya'sına dönmüş.Koğuşta kimse kalmamış.Neyin uğursuzluğunu müjdeliyorsun sen?Aslında senin de gruptan farkın yok.Kanat bile çırpmadan avın önüne geliyor.Peyniri karganın ağzından alabilmek için yağcılık yapan dolandırıcı tilkisin.Süslü köpek gibi satılıksın.Çakal kadar aptalsın.Ağustos böceği gibi tembelsin.Hiçbiriniz karınca kadar onurlu olamazsınız.Ne uğursuz şeysin sen.Nasıl bir kötülük kaldı ki hala ötüp duruyorsun.Yeter artık sus.Koğuşu bu hale sen getirdin.Don Kişotları,Sançoları sen yarattın.Bu düzenin sahibi olduğun halde hala felaket haberi müjdeleyip duruyorsun.Oyun mu oynuyorsun bizimle?Bu oyunun yazarı sensin.Nasıl bu tabloyu ve finali beğendin mi?Sonu hoşuna gitti mi?Daha kana doymadın mı?Bekle beni Baykuş efendi üst kata çıkıyıorum.Tam karşına dikileceğim.Bakalım yüzüme bakabilecekmisin? Allahım! Koğuşun içi berbat.Kimin yatağına nevresimine basıp geldim pencereye?İşte tam karşımda.Ne zaman susacaksın sen.Ne kaldı felaket olarak yaşanmayan.Kes artk sesini uğursuz kuş.
Susmuyordu,aksine dahada kötüleri var der gibi gözlerime baka baka kanatlarını açarak uzaklaştı.
SON

baykuş

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
c4 yıkıldı.Taslak halindeki romanımı üç aydır yazıyorum.Aslında giriş, gelişme ve sonuç olarak her şey hazır ama detaylar, bağlantılar, akıcılık tüm bunlar zaman alıyor.Akşamdan ilham geldi sabah romanım hazır benim tarzım değil.Çünkü akşamdan yazdıklarımı sabah gülünç bulabiliyorum. Bu yüzden notlarımı evdekilere bile gösteremiyorum. tümü bittikten sonra defalarca kontrol sonrasında ortaya çıkan eser değil evlat tadı veriyor.Bu yüzden C4 yıkıldı adlı romanın basım yılı 2016 olacak.Bende teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.

Üst Alt