Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Apple'ın Mobil Pazarda Kan Kaybediyor!

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Apple'ın Mobil Pazarda Kan Kaybediyor!​

57z2Gz.jpg

iOS işletim sistemini cihazlarında tercih eden Apple, sadece telefon modelleriyle değil, işletim sistemi üzerinden de bir rekabet içerisinde yer alırken, Android'in yükseliş göstermeye başlaması, mobil pazardaki dengeleri de değiştirmeye başladı.

Android ve iOS işletim sistemlerinin hâkimiyet kurduğu mobil pazarda, yaşanan son gelişmelere rağmen Apple'ın liderliğinden söz etmek mümkün. Apple dışındaki hemen hemen tüm markalar Android işletim sistemini tercih ederken, Apple tek başına lider durumda bulunur ve bu durum dahi markanın ne kadar çok tercih edildiğini gösteriyor.

Bu konuda lokal olarak farklar bulunurken, özellikle Çin piyasasında iOS için tehlike çanları çalıyor. Çin'de yapılan yerel üretimler ile birlikte Android işletim sisteminin kullanım oranları artarken, Apple her ne kadar sektörde telefon modelleri ile ön planda olsa da işletim sistemi konusunda Android'in ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Bu açıdan Apple'da ziyade iOS için mobil pazarda bir gerileme olduğu görülürken, bu durumun terse dönmesi de ancak Apple tarafından satışa çıkartılacak yeni telefon modelleri ile sağlanabilecek. Zira başka modellerin iOS kullanmaması bu konuda sadece Apple tarafından yapılacak hamleleri ön plana çıkartırken, iOS'un durumuna rağmen Apple hâkimiyetini Samsung gibi dev firmalara rağmen sürdürmeye devam ediyor.​

Escobar

Özel Üye
Özel Üye
  • MFC Puanı
    12,046
İyi ki androide geçmişim zararın neresinden dönsek kardır :D

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    20,987
Apple çok büyük projeler üretmedikçe ölmeye mahkumdur, iphone xx.. mi göreceğiz. Apple'in kullanmış olduğu aslında sadece apple'nin kullandığı ios'u ben hiç beğenmiyorum. Belkide bundan dolayı ben asla iphone kullanmayacağım.

Üst Alt