Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Apple'ı şok eden sonuçlar!

RaDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    8
iPhone ve iPad üretimi yapan tedarikçilerindeki iç denetimleri arttıran Apple, çıkan sonuçlar ile şok oldu.

Çinli bir üreticide 16 yaşın altında 74 tane çocuk çalıştırıldığı tespit edildi. 158 üretim tesisinde standartlara uyulmadığı veya kendi tedarikçileri için uygun denetim prosedürleri uygulamadıkları belirlendi.

Şirket kıdemli başlan yardımcısı Jeff Williams, “Hiçbir şirket, çocuk işçiler konusu ile ilişkilendirilmek istemez. Bu nedenle bu konu hak ettiği ilgiyi görmez ve durum bir türlü düzelmez” diye konuştu. 14 ülkede 1.5 milyon işçiyi içeren 393 denetim gerçekleştiren Apple, bu denetimlerin 28 tanesini önceden haber vermeden yaptı. 2012 gerçekleştirilen denetim sayısı bir önceki yıla göre yüzde 72 arttı.

Çevresel denetimlere de başlayan Apple ve bu konuda Çinli bir firma ile beraber çalışıyor. Williams, atık su artırma sistemlerinin kapasitelerinin ölçüldüğünü ve kullanılan sulardan örnek alındığını belirtirken bu konuda birçok problem tespit ettiklerini açıkladı.

Dünyanın en değerli şirketi Apple, iPhone’ların üretildiği Foxconn fabrikasındaki işçilerin bulunduğu kötü koşullar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Eleştirilerin ardından Adaletli İşçi Örgütü’ne katılan Apple, işçi hakları ve güvenlik konusunda eğitimli çalışan sayısını iki kat arttırdı.

Üst Alt