Antibiyotik etkili çay tarifi
1/4 adet yeşil elma
5 dilim zencefil
6 adet karanfil
2 dilim limon
Sıcak su
1/2 tatlı kaşığı bal
Çubuk tarçın
Su ısıtıcısında içme suyunu kaynatmaya başlayın.
Elmanın dörtte birini dilimleyin ve çayı demleyeceğiniz kabın içerisine alın.
Zencefilin kabuğunu soyup dilimleyin ve elmaların üzerine ekleyin.
Karanfilleri ve limon dilimlerini de demliğe aldıktan sonra üzerine kaynattığınız suyu ilave edin.
Demliğin kapağını kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin.
Demlenen çayınızı süzerek bardaklara doldurun. Bal ve çubuk tarçın ile birlikte sıcak olarak servis edin.
1/4 adet yeşil elma
5 dilim zencefil
6 adet karanfil
2 dilim limon
Sıcak su
1/2 tatlı kaşığı bal
Çubuk tarçın
Su ısıtıcısında içme suyunu kaynatmaya başlayın.
Elmanın dörtte birini dilimleyin ve çayı demleyeceğiniz kabın içerisine alın.
Zencefilin kabuğunu soyup dilimleyin ve elmaların üzerine ekleyin.
Karanfilleri ve limon dilimlerini de demliğe aldıktan sonra üzerine kaynattığınız suyu ilave edin.
Demliğin kapağını kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin.
Demlenen çayınızı süzerek bardaklara doldurun. Bal ve çubuk tarçın ile birlikte sıcak olarak servis edin.