Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Anneye Hizmet

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Üç kadın ellerinde sepetleriyle pazardan dönüyorlardı. Dinlenmek için yolun kenarında oturdular. Çocukları hakkında sohbet etmeye başladılar.
Birinci kadın; oğlunun çok hareketli olduğunu, ellerinin üzerinde dakikalarca yürüyebileceğini söyledi.​
İkinci kadın; bülbül sesli oğlunun şarkılarına herkesin bayıldığını anlattı.​
Üçüncü kadın onları dinlemekle yetindi. Niçin konuşmadığını sorduklarında:​
– Benimkinin anlatılacak bir marifeti yok, dedi.​
Bu konuşmalara kulak misafiri olan bir ihtiyar, kadınların peşinden yürüdü.​
Sokağın başında kadınlar sepetlerini yere bırakıp yorulan kollarını, ağrıyan bellerini ovuşturmaya başladılar. Onları gören çocukları koşarak geldiler.​
Birinci kadının oğlu perendeler atarak ellerinin üzerinde yürüyordu, ikinci kadının oğlu bir taşın üzerine oturup annesinin sevdiği şarkılardan birini söylemeye başladı. Diğer kadınlar onu coşkuyla alkışladılar.​
Üçüncü kadının oğlu ise;​
–Sana yardım edeyim anneciğim, diyerek sepetin kulpuna yapıştı. Kadınlar oradan geçmekte olan yaşlı adama, çocuklarının marifetini nasıl bulduğunu sordular.​
–Ben marifetli bir çocuk gördüm, dedi ihtiyar. 0 da annesine yardıma koşan şu çocuk, o, Peygamber Efendimiz (sav)'in şu hadis–i şerifine uygun davrandı:​
“HERKESE ANNESİNİN HİZMETİNDE BULUNMAYI TAVSİYE EDERİM.”​

Üst Alt