Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

‘Anlatırsam Başbakan zor durumda kalır’

s3rdar

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    54
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu ile 11 Ekim Pazar günü gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, dün star TV’de katıldığı programda şunları kaydetti:
- BU KATLİAMI IŞİD YAPTI: Bir terör örgütü ismi gelmişti, başbakana bildirdim: Ensar el Şeria. Bu ismin emniyet kayıtlarına girdiğini biliyorum. Hükümet edenlerin halka doğru bilgi vermeleri lazım. Suruç’u IŞİD yaptı, bu katliamı yine IŞİD yaptı. Araya başka şeyler katmanın gerekçesi olamaz.
- EMNİYET ENGELLENİYOR: Hükümet müdahale etmesin, emniyeti engellemesin, emniyet 24 saatte çözer. Emniyete engel konuluyor, siyasi otorite emniyeti engelliyor. Engellemesinler, yakalar, yargının önüne çıkarırlar. IŞİD militanlarının İstanbul’da, Konya’da, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da, adıyaman’da nasıl örgütlendiklerini herkes biliyor. Bıraksınlar, emniyet görevini yapsın. Şöyle bir korku egemen. IŞİD’in üzerine gider adını telaffuz edersek, yeni eylemler yapar. Zaten yapıyor.
- ERDOĞAN DAVUTOĞLU’NA GÜVENMİYOR: (Cumhurbaşkanı’nın Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa çağrısına ilişkin olarak) İkisinin arasındaki farkı bilmeyecek kadar kendisinden vazgeçmişse, o insana acırım. Erdoğan şu an Davutoğlu’na güvenmiyor. Güven konusunda ciddi sorunları var.
- ZOR DURUMDA KALIR: İçeride konuşulanları dışarıda anlatırsam Davutoğlu, çok zor durumda kalır. Ama, arzu ediyorsa ‘tamamını anlatabilir’ derse ben anlatırım. Aramızda kalsın dediği hiçbir konuyu dışarıya taşımadım. Ben tamamını anlatırım, kim zor durumda kalırmış, net ortaya çıkar. Başbakan’ın muhatabı İçişleri Bakanı’dır. Çağırır bakanı, sorar. Soruya yanıt veremezse tak diye görevden alır.
- UMARIM KENDİ ARACIMIZI DÜŞÜRMEMİŞİZDİR: Umarım kendi insansız hava aracımızı düşürmemişizdir. İki taraf da kabul etmediğine göre kime ait insansız hava aracını düşürdük.
- BİR ANLAMDA İTİRAF: Davutoğlu, ‘Onlarla müslümanlık görüşümüz 360 derece farklıdır’ dedi. Aynı görüşteyiz demektir. Bir anlamda itiraftır. IŞİD militanlarını, yerlerini, toplama alanlarını tek tek biliyor emniyet, ama siyasi irade olmadığı için eli kolu bağlı bekliyor.
- İNSAN OLARAK İYİ: Başbakan insan olarak iyi, hanımefendi de çok iyi. Saygı duyulacak bir aile. Özel bir sorunum yok. Ama isterim ki, başbakanlığı kullanabilsin. Bir yönetici, iradesini başka bir otoriteye vermişse, iyi bir yönetici olamaz.

Üst Alt