• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Android telefonlarda milyonlarca dolarlık vurgun !

Üyelik Tarihi
14 Eyl 2018
Konular
69
Mesajlar
151
MFC Puanı
20


Android uygulamalarındaki reklamlar kullanılarak milyonlarca dolarlık vurgun yapıldı. Android reklamları botlar sayesinde sahte kazanç kapısı olarak kullanıldı.

100 milyonlarca doları aştığı belirlenen dolandırıcılıktan 125’in üzerinde uygulamanın ve sitenin etkilendiği belirtildi. “We Purchase Apps” isimli şirket tarafından Play Store’daki bazı uygulamalar satın alınarak kullanıcı verileri analiz edildi. Ardından botlar kullanılarak bu uygulamalardan elde edilen reklam gelirleri artırıldı. Böylelikle milyonlarca dolarlık vurgun yapılmış oldu.

Dolandırıcılık amaçlı sistem şu şekilde işliyor: Pozitif değerlendirmeye sahip, kullanıcıların beğendiği bir uygulama tespit ediliyor. We Puchase Apps tarafından satın alınan bu uygulamalar kendileriyle bağlantı kurulamaması için paravan şirketlere satılıyor. Program geliştiricisi unvanıyla uygulamayı kullananların davranışlarını analiz ediyor.

Geliştirilen yazılım sayesinde analiz edilen kullanıcı davranışları botlara yükleniyor. Botlar gerçek kullanıcıların arasına karışarak satın alınan uygulamaya ulaşıyor. Uygulamada gösterim başına reklam ücreti botlar sayesinde katlanmış oluyor.

Android reklamları
Yapılan dolandırıcılık işleminin tespit edilmesini zorlaştıranın bu kompleks yapı olduğu açıklandı. Gerçek kullanıcıların davranışlarını taklit eden bot trafiğini tespit etmenin oldukça zor olduğu belirtildi.

Google, durumun farkına varmasıyla bu sistemi kullanan uygulamaları Play Store‘dan kaldırmaya başladı. Tahmini zararı 10 milyon dolar olarak açıklayan şirkete uzmanlar katılmıyor. Reklam dolandırıcılığının ilk tespit edildiği Pixalate uygulamasının dahi 75 milyon dolarlık reklam geliri olduğu tahmin ediliyor.

Üstelik 20 milyondan fazla kullanıcısı olan ve reklam dolandırıcılığında kullanıldığı iddia edilen EverythingMe hâlâ Play Store’da yer almaya devam ediyor.
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,117
MFC Puanı
90,050
vurgun diyince bu oalyı Türklerden bekliyordum :p hayal kırıklıgı yaşadım :D
 

Qasem

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
2 Eyl 2018
Konular
82
Mesajlar
1,598
MFC Puanı
110
Vaybe... Sezen milyon dolarlardan bahsediyorlar...
Bize binlikler yeterdi

Bende Türkşyeden bekledim :) olmadı tüh :)
 
Üst