Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Anaokulu eğitimi

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

timthumb.php

Temel eğitimin ilk yapı taşını oluşturan anaokulu eğitimi çok önemlidir. Beyin ve zekâ gelişiminin en hızlı olduğu anaokulu döneminde verilen eğitim, çocukların psikomotor, fiziksel, ruhsal, bilişsel zekâ ve sosyal gelişimi açısından bakıldığında önemli rol oynuyor.

Peki çocukların aldığı eğitimin temel taşını oluşturan anaokulu seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Çocuğunuzu göndereceğiniz anaokulu, okul hakkında bilgilerin verildiği, Açık Kapı Günleri’nde ziyaret edilmeli..
Anaokuluna giden başka öğrencilerin aileleri ile konuşup, okul hakkında genel bilgi edinilmeli.
Anaokulunun eve yakın olmasına dikkat edilerek ulaşım ve zamandan tasarruf sağlanmalı.
Çocuğun ileride başlayacağı ilkokula yakın anaokulu seçilirse, çocuğun anaokulundan tanıdığı çocuklarla ilköğretim eğitimine başlama olasılığı artar.
Her anaokulunun eğitim programı farklılık gösterir. Çocukların yaratıcılığını, becerilerini arttıran ve bunları destekleyen eğitim ortamının olup olmadığı araştırılmalı.
Anaokulunda öğretmenler ve yöneticilerin uyumlu bir şekilde çalışıp çalışmadıkları araştırılmalı. Yönetici ve eğitmenlerin uyumlu çalıştıkları bir kurumda eğitimin kalitesi de yüksek olacaktır.
Okul fiziki bakımdan çocukların enerjilerini rahatlıkla atabilecekleri düzeyde olmalı. Çocukların gün içinde koşturabilecekleri geniş bir bahçesi, kapalı havalarda spor yapabilmeleri için bir kapalı salonu olmalı.
Gün içinde çocuklar için ne tür aktivitelerin yapıldığı hakkında bilgi edinilmeli.
Sınıfların çocuğun yaş grubuna uygun olup olmadığı ve sınıfta kaç çocuğun olacağı önceden öğrenilmeli. Çocuk sayısına göre yeterli öğretmenin olup olmaması anaokulu eğitiminde büyük önem taşır. Öğretmenler, çocuklarla yeteri kadar ilgilenebilmeli.
Okuldaki yemek mönüsünün kimler tarafından nasıl hazırlandığı sorulmalı.
Yiyeceklerin hijyenik bir ortamda hazırlanmasına ve sunulmasına dikkat edilmeli.
Okulun güvenlik önlemleri yeterli mi dikkat edilmeli. Okula herkes girip çıkmamalıdır. Çocuğun kimler tarafından okuldan alınacağı belirtilmeli ve onların dışında kimseye teslim edilmemesi net bir sekilde dile getirilmeli.

Üst Alt