Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Amonyaklı Pasta Tarifi

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    94
5495_1240151_525537107516570_1947429466_n.jpg

Malzemeler

2 yumurta
yarım paket margarin
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı amonyak
yarım paket kabartma tozu
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tuz
Kreması İçin
1 Bardak un
1 bardak şeker
50gr margarin
1 vanilya
3 bardak süt...
Kakaolu kreması için:
Aynı malzemeler 1 paket kakao ekleniyor.

Yapılışı

Margarini eritip diğer malzemelerle yumuşak bir hamur elde ediyoruz
virgulll.gif
virgulll.gif
virgulll.gif
bu hamuru 4 e bölüp her birini fırın tepsinizin büyüklüğünde açıp üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
virgulll.gif
virgulll.gif
virgulll.gif
(benim 2 tepsim vardı 2şer 2şer pişirdim)...

Krema malzemelerini margarin ve vanilya haricindekileri pişirip margarin ve vanilya ekleyerek soğutuyoruz.hem kakaolu hem sade kremalar yaparsanız daha güzel olur... keklerimizi sıra sıra aralarına kremalar sürerek üst üste diziyoruz.. en üstünü sade krem şanti ile sıvadım ve elde hazırladığım çikolata sosundan damla damla döktüm...çikolata sosu için yarım paket kakao 1kaşık un 3.4 kaşık şeker 1su bardağı süt...

AFİYET OLSUN...

Üst Alt