Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Amerikan askeri ve polisi neden diz çöküyor ? Winner Talk olayı nedir ?

nedim972

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    896
Diz çöken polisler, diz çöken askerler… Neden diz çöküyorlar. Winner talk olayı nedir ? Amerika'da Minneapolis'de George Floyd olayından sonra I can't breath yani nefes alamıyorum sloganları ile çoğunlukla
siyahiler olmak üzere halk sokaklara döküldü. Görüntüleri anlatmaya gerek yok. Medyadan takip ediyorsunuz. Benim bu videoda anlatmak istediğim winner talk veya winning talk denen olay. Yani türkçesi karşısındaki kızgın, öfkeli kalabalığı yatıştırmak olası olayların önüne geçmek için yapılan bir konuşma tekniği. Amerika'daki bu olaylar sırasında diz çöken polisleri ve askerleri görmüşsünüzdür videolarda. Hatta bu taktiğin USA ordusu 2. Körfez Savaşı sırasında Felluce’de başarı ile uyguladığı da anlatılmaktadır. Felluce'de her askerin diz çöküp, silahlı ve öfkeli kalabalıktaki bir kişiyle göz teması kurduğu gülümsediği olası bir çatışmayı engellediği bir olayın olduğu da söylenmektedir.
Birazdan izleyeceğiniz video bu taktiğin uygulanmasına çok güzel bir örnek oluşturuyor.

Üst Alt