50 gr.tereyag
bir fiske tuz
250 ml.litre Süt
1 yas maya (42.gr)
ÜZERININ BALLI HARCI
200 gr.file badem
100 gr.seker
50gr.tereyag
100 gr.krema (SCHLAGSAHNE)
2 yemek kasigi bal
kreması için:
500 ml. süt
1 paket vanilyali pudding
1 tane vanilya
100 gr.tereyag
Tarif
PASTA KEKININ YAPILISI:
Sütü ilitin yogurma kabina maya ,seker ve sütü alin mayayi eritip agzini kapatin mayanin 5 dakika kabarmasini bekleyin
Daha sonra un haric diger malzemeleri katip karistirin
Unu yavas yavas ilave edip kulak memesinden daha yumusak bir hamur yogurun elinize hafif yapisacak,un miktari az gelirse biraz ilave yapin
Agzini iyice kapatip hamurun mayalanmasini bekleyin
Mayasi gelen hamuru tepsinizin büyüklügünce acin
Tepsiye yagli kagit serip hamuru yerlestirin
BALLI HARCIN YAPILISI:
Bademleri tavaya alin rengi az degisene dek kavurun
Tereyagini ilave edip karistirin ,krema ve sekeride ilave edin
Ocaktan alin ve bali ilave edip hamurun üzerine esit miktarda yayin
Tepsinin üzerine temiz bir bez örtüp 1 saat mayalanmasini bekleyin bu islemi yapmazsaniz sonuc hüsran olur!!!!!
Mayasi gelen pastayi 170 derecelik firinda yaklasik 30-35 dakika pisirin ,pisdikten sonra iyice sogmali
!!!!her firin Ayari degisik piserken lütfen kontrol edin!!!!!
Pudding paketin üzerinde yazildigi gibi yapilir
Tereyag ilave edilip mikserle 15 dakika cirpilir
Pastanin keki iyice soguyunca ortadan ikiye kesilip arasina sürülür
bir fiske tuz
250 ml.litre Süt
1 yas maya (42.gr)
ÜZERININ BALLI HARCI
200 gr.file badem
100 gr.seker
50gr.tereyag
100 gr.krema (SCHLAGSAHNE)
2 yemek kasigi bal
kreması için:
500 ml. süt
1 paket vanilyali pudding
1 tane vanilya
100 gr.tereyag
Tarif
PASTA KEKININ YAPILISI:
Sütü ilitin yogurma kabina maya ,seker ve sütü alin mayayi eritip agzini kapatin mayanin 5 dakika kabarmasini bekleyin
Daha sonra un haric diger malzemeleri katip karistirin
Unu yavas yavas ilave edip kulak memesinden daha yumusak bir hamur yogurun elinize hafif yapisacak,un miktari az gelirse biraz ilave yapin
Agzini iyice kapatip hamurun mayalanmasini bekleyin
Mayasi gelen hamuru tepsinizin büyüklügünce acin
Tepsiye yagli kagit serip hamuru yerlestirin
BALLI HARCIN YAPILISI:
Bademleri tavaya alin rengi az degisene dek kavurun
Tereyagini ilave edip karistirin ,krema ve sekeride ilave edin
Ocaktan alin ve bali ilave edip hamurun üzerine esit miktarda yayin
Tepsinin üzerine temiz bir bez örtüp 1 saat mayalanmasini bekleyin bu islemi yapmazsaniz sonuc hüsran olur!!!!!
Mayasi gelen pastayi 170 derecelik firinda yaklasik 30-35 dakika pisirin ,pisdikten sonra iyice sogmali
!!!!her firin Ayari degisik piserken lütfen kontrol edin!!!!!
Pudding paketin üzerinde yazildigi gibi yapilir
Tereyag ilave edilip mikserle 15 dakika cirpilir
Pastanin keki iyice soguyunca ortadan ikiye kesilip arasina sürülür
