Malzemeler
2 adet bostan patlıcanı
2 diş sarımsak
2 adet limon suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 çorba kaşığı margarin
Pilav İçin
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
Ali Nazik Pilavı Tarifi
1 İyice yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce normal ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
2 Bu arada patlıcanları közleyin. İçini çıkarıp bir kaba alın, Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Ezerek karıştırın.
3 Bir kaseye yoğurdu ve dövülmüş sarımsağı koyup karıştırın.
4 Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
5 Servis tabağına önce pilavı koyup ortasını havuz gibi açın. içine patlıcanlı karışımı dökün. Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun.
6 Arzuya göre servis yapmadan önce üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz.
2 adet bostan patlıcanı
2 diş sarımsak
2 adet limon suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 çorba kaşığı margarin
Pilav İçin
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
Ali Nazik Pilavı Tarifi
1 İyice yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce normal ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
2 Bu arada patlıcanları közleyin. İçini çıkarıp bir kaba alın, Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Ezerek karıştırın.
3 Bir kaseye yoğurdu ve dövülmüş sarımsağı koyup karıştırın.
4 Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
5 Servis tabağına önce pilavı koyup ortasını havuz gibi açın. içine patlıcanlı karışımı dökün. Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun.
6 Arzuya göre servis yapmadan önce üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz.