Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Alerji Şifalı Bitkiler

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
ALERJİ

Alerji çoğu zaman küçümsediğimiz bir rahatsızlıktır.Aslında bu büyük bir hatadır. Çünkü alerjimizin nedenini bilirsek yani neye karşı alerjimizin olduğunu bilirsek ona karşı tedbirler alabiliriz. Bu bazen bir ilaca, bazen toza, hayvana, bazen de bazı yiyeceklere karşı olabilir.Bunlar kendini genellikle hapşurma, burun akıntısı, burun ve genizde kaşıntı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, deride kızarıklık, kaşıntı, vücutta şişme olarak kendini gösterirler. Eğer alerjiniz ilaca karşı ise bunu sağlık karnenizin ilk sayfasında hangi ilaca karşı olduğunu ismiyle yazmanız gerekmektedir. Ya da kolunuzda bir bantla taşımanız gerekmektedir.
Tanımı : Bazı kişilerin bir takım yiyeceklere, ilaçlara, toz, koku gibi nesnelere karşı hastalık derecesinde gösterdikleri aşırı tepkisidir. Bu tepki vücuda giren yabancı bir maddeye karşı, o maddeyi etkisiz kılmaya , öldürmeye ve vücuttan dışarı atmaya yönelik tepkilerin yansımasıdır.
Nedenleri : Bir kişiyi alerjik yapan nedenler tam olarak bilinmemekle birlikte bazı vakalarda soyaçekim ve psikolojik reaksiyon faktör olarak bilinmektedir.
Vücuda giren bir maddenin vücut hücrelerinin yüzeyinde oluşturduğu reaksiyon, hücre duvarını bozmakta ve histamin adı verilen bir maddenin açığa çıkmasına neden olmaktadır.
Alerjen : Alerjik hastalık oluşumuna neden olan maddelerdir. Alerjenler normalde çoğu insan için zararsız partiküllerdir. Ancak “alerji gelişimine yatkın” bünyeli kişilerde alerjik hastalıklara neden olurlar.
ÖNERİLER
İki avuç dolusu ebegümeci 5 litre suya konularak bir gece boyunca bekletilip ardında ısıtılır ve banyo suyuna katılarak banyo yapılır.
100gr. ısırgan otu + 100gr. kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir.
Bir adet orta büyüklükteki siyah turp kabukları soyulup rendelenilir, çıkarılan pasanın suyu içilir.
Bir litre suyun içine 3 çorba kaşığı şahtere otu atılıp kaynatıldıktan sonra süzülüp yemeklerden önce birer su bardağı içilir.
Bir tatlı kaşığı acı yonca ve yine bir tatlı kaşığı ravent 1 litre suyun içine atılıp kaynatıldıktan sonra yemeklerden önce birer su bardağı içilir.
İyice kıyılmış 2 tatlı kaşığı hünnap yaprağı bir litre su ile kaynatılıp süzüldükten sonra sabah ve akşam birer su bardağı içilir.
 
Üst Alt