- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler:
4 alabalık
½ çay bardağı zeytinyağı
2 soğan ( ince kıyılmış )
4 diş sarımsak ( dövülmüş )
½ demet maydanoz ( ince kıyılmış )
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sosu:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz ( ince kıyılmış )
1 limonun suyu
Yapılışı:
1-Bir tepside tuz, karabiber, sarımsak, maydanoz, kekik, defne yaprağı ve soğanı karıştırarak bir harç yapın.
2-Temizlenmiş balıkları harcın arasında 1,5 saat kadar dinlendirin.
3-Sonra çıkarıp ızgaraya koyarak orta ısıda iyice kızartın.
4-Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp limon suyu ve maydanozu ekleyip karıştırın.
5-Kızarttığınız balıkları bir servis tabağına alıp hazırladığınız sosu üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun..