- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Pandispanya
3 adet Aro yumurta
120 gr Natura Verde un
70 gr Aro toz şeker
15 gr kabartma tozu
Pasta Kreması
500 gr Natura Verde süt
1 adet Aro yumurta
100 gr Natura Verde un
150 gr Aro toz şeker
100 gr Aro margarin
Şeker hamuru
100 gr Aro pudra şekeri
1/2 adet yumurta sarısı
10 gr jelatin
1/6 adet limon suyu
2-3 damla sulu kırmızı gıda boyası
100 gr dondurulmuş Horeca Select ahududu
Hazırlanışı
1. Bir karıştırma kabı içerisinde yumurta ve şekeri kabarana ve beyaz renk alıncaya kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edin ve iyice özleşinceye kadar yavaşça karıştırın. Karışımı kalpli kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
2. Derin bir karıştırma kabına pudra şekeri, yumurta sarısı, limon suyu ve jelatini ekleyip yoğurun. Elde edilen hamurdan dekor için 1/3 oranında bir parça beyaz renk olarak ayırın.
3. Diğer hamura 2-3 damla kırmızı gıda boyasını ilave edip, renk şeker hamuruyla özleşinceye dek yoğurun (elinize yapışırsa hamurun üzerine pudra şekeri serpin).
4. Pasta kreması için bir tencereye sütü alın ve toz şekerin yarısını ilave edip bir taşım kaynatın. Derin bir karıştırma kabına yumurta ve kalan şekeri kabarana kadar çırpın, bu karışıma bir taşım kaynattığınız sütten ekleyin ve karıştırarak yavaş yavaş 1-2 kepçe süt ilave edin.
5. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve bu karışımı tencerede kalan sütün içerisine yavaşça ilave ederek yedirip kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin (topak olmaması için saat yönünde hızlıca karıştırın).
6. Pandispanyayı fırından çıkarın. Eşit orantıda ortadan testereli kek bıçağı ile kesin.
7. Margarini, hazırlamış olduğunuz kremaya ilave ederek yedirin.Kekin alt tabanına kremayı koyun ve spatula ile eşit her yerine yayın, üzerine ahududularını dizin, tekrar krema koyup üzerlerini kapatacak şekilde spatula ile yayın.
8. Üst kapak pandispanyayı kapatın. Kırmızı şeker hamurunu merdaneyle üzerine pudra şekeri serperek bıçak sırtı kalınlığında açın. Pastanın üzerini kapatacak şekilde şeker hamuru ile örtün ve fazla olan kısımlarını kesin.
9. Dekor için ayırdığınız sade hamuru ikiye ayırarak bir parçasını ufak fındık büyüklüğünde parçalar şeklinde kopartıp ayçiçek yağı ile yağlanmış spatula ile üzerine bastırarak yapraklar yapın.
10. Yapmış olduğunuz yaprakları üst üste getirerek gül şekli verin ve dibini spatula ile bastırarak kesip pastanın ortasına koyun. Pastanın üzerindeki fazla pudra şekerlerini almak için suya batırılmış fırça ile üzerini temizleyin.
11. Beyaz şeker hamurunun diğer yarısını merdaneyle, bıçak sırtı kalınlığında açtıktan sonra küçük kalp kalıbıyla kesin ve pastanın üzerine ve kenarlarına altına çok az su sürerek yapıştırın ve servis edin.
3 adet Aro yumurta
120 gr Natura Verde un
70 gr Aro toz şeker
15 gr kabartma tozu
Pasta Kreması
500 gr Natura Verde süt
1 adet Aro yumurta
100 gr Natura Verde un
150 gr Aro toz şeker
100 gr Aro margarin
Şeker hamuru
100 gr Aro pudra şekeri
1/2 adet yumurta sarısı
10 gr jelatin
1/6 adet limon suyu
2-3 damla sulu kırmızı gıda boyası
100 gr dondurulmuş Horeca Select ahududu
Hazırlanışı
1. Bir karıştırma kabı içerisinde yumurta ve şekeri kabarana ve beyaz renk alıncaya kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edin ve iyice özleşinceye kadar yavaşça karıştırın. Karışımı kalpli kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
2. Derin bir karıştırma kabına pudra şekeri, yumurta sarısı, limon suyu ve jelatini ekleyip yoğurun. Elde edilen hamurdan dekor için 1/3 oranında bir parça beyaz renk olarak ayırın.
3. Diğer hamura 2-3 damla kırmızı gıda boyasını ilave edip, renk şeker hamuruyla özleşinceye dek yoğurun (elinize yapışırsa hamurun üzerine pudra şekeri serpin).
4. Pasta kreması için bir tencereye sütü alın ve toz şekerin yarısını ilave edip bir taşım kaynatın. Derin bir karıştırma kabına yumurta ve kalan şekeri kabarana kadar çırpın, bu karışıma bir taşım kaynattığınız sütten ekleyin ve karıştırarak yavaş yavaş 1-2 kepçe süt ilave edin.
5. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve bu karışımı tencerede kalan sütün içerisine yavaşça ilave ederek yedirip kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin (topak olmaması için saat yönünde hızlıca karıştırın).
6. Pandispanyayı fırından çıkarın. Eşit orantıda ortadan testereli kek bıçağı ile kesin.
7. Margarini, hazırlamış olduğunuz kremaya ilave ederek yedirin.Kekin alt tabanına kremayı koyun ve spatula ile eşit her yerine yayın, üzerine ahududularını dizin, tekrar krema koyup üzerlerini kapatacak şekilde spatula ile yayın.
8. Üst kapak pandispanyayı kapatın. Kırmızı şeker hamurunu merdaneyle üzerine pudra şekeri serperek bıçak sırtı kalınlığında açın. Pastanın üzerini kapatacak şekilde şeker hamuru ile örtün ve fazla olan kısımlarını kesin.
9. Dekor için ayırdığınız sade hamuru ikiye ayırarak bir parçasını ufak fındık büyüklüğünde parçalar şeklinde kopartıp ayçiçek yağı ile yağlanmış spatula ile üzerine bastırarak yapraklar yapın.
10. Yapmış olduğunuz yaprakları üst üste getirerek gül şekli verin ve dibini spatula ile bastırarak kesip pastanın ortasına koyun. Pastanın üzerindeki fazla pudra şekerlerini almak için suya batırılmış fırça ile üzerini temizleyin.
11. Beyaz şeker hamurunun diğer yarısını merdaneyle, bıçak sırtı kalınlığında açtıktan sonra küçük kalp kalıbıyla kesin ve pastanın üzerine ve kenarlarına altına çok az su sürerek yapıştırın ve servis edin.

