-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 955
-
- MFC Puanı
- 1
Ahududulu Ve Naneli Bavarois
Malzemeler (6 kişilik)
4 su bardağı (450 g) taze ya da donmuş ahududu (vişne, çilek ya da böğürtlen)
2 yemek kaşığı (30 g) pudra şekeri
2 yemek kaşığı (30 ml) limon suyu
1 yemek kaşığı (15 g) ince kıyılmış taze nane
2 yemek kaşığı (30 g) toz jelatin
5 yemek kaşığı (75 ml) kaynamış su
1+ 1/4 su bardağı (300 g) az yağlı krema
1 su bardağı (250 g) yoğurt
Süslemek için;
Taze nane filizi
1- Ahududuların birkaç tanesini süsleme için ayırın. Kalanları mutfak robotunda ya da blenderda ezin. Pudra şekerini ve limon suyunu da ilave edip, yumuşak bir püre haline gelene kadar blenderde çekin.
2- Ahududuların çekirdeklerini çıkarmak içinpüreyi süzgece dökün. Süzdüğünüz karışmı bir sürahiye döküp, naneleri ekleyin,
3- 1 tatlı kaşığı jelatini, 2 yemek kaşığı kay-nar suya dökün. Çözülene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çözülünce, meyve püre-sinin 2/3 su bardağı kadarına ilave edin.
4- Bu jöleyi, 1 Lt sıvı alabilecek derinlikte bir kek kalıbına dökün. Kıvamını bulana kadar buzdolabında bekletin. Kalıbı hafifçe sallayarak, jöle karışımının her tarafa yayılmasını sağlayın. Tamamen donana kadar buzdolabında bekletin.
5- Krema ve yoğurdu bir kasede çırpıp kalan meyve püresine karıştırın.Kalan jelatinide kaynar suda eritip bekletmeden karışıma ilave edin.
6- Ahududulu karışımı kalıba döküp, sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Sıcak su dolu bir kaseye kalıbı batırıp hemen çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek koyun. Kalan ahududularla ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
4 su bardağı (450 g) taze ya da donmuş ahududu (vişne, çilek ya da böğürtlen)
2 yemek kaşığı (30 g) pudra şekeri
2 yemek kaşığı (30 ml) limon suyu
1 yemek kaşığı (15 g) ince kıyılmış taze nane
2 yemek kaşığı (30 g) toz jelatin
5 yemek kaşığı (75 ml) kaynamış su
1+ 1/4 su bardağı (300 g) az yağlı krema
1 su bardağı (250 g) yoğurt
Süslemek için;
Taze nane filizi


1- Ahududuların birkaç tanesini süsleme için ayırın. Kalanları mutfak robotunda ya da blenderda ezin. Pudra şekerini ve limon suyunu da ilave edip, yumuşak bir püre haline gelene kadar blenderde çekin.
2- Ahududuların çekirdeklerini çıkarmak içinpüreyi süzgece dökün. Süzdüğünüz karışmı bir sürahiye döküp, naneleri ekleyin,
3- 1 tatlı kaşığı jelatini, 2 yemek kaşığı kay-nar suya dökün. Çözülene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çözülünce, meyve püre-sinin 2/3 su bardağı kadarına ilave edin.
4- Bu jöleyi, 1 Lt sıvı alabilecek derinlikte bir kek kalıbına dökün. Kıvamını bulana kadar buzdolabında bekletin. Kalıbı hafifçe sallayarak, jöle karışımının her tarafa yayılmasını sağlayın. Tamamen donana kadar buzdolabında bekletin.
5- Krema ve yoğurdu bir kasede çırpıp kalan meyve püresine karıştırın.Kalan jelatinide kaynar suda eritip bekletmeden karışıma ilave edin.
6- Ahududulu karışımı kalıba döküp, sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Sıcak su dolu bir kaseye kalıbı batırıp hemen çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek koyun. Kalan ahududularla ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın