- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Kek için;
6 adet yumurta
80 gram şeker
2-3 gram badem ekstresi
125 gram un
5 gram kabartma tozu
1 gram tuz
Şerbeti için;
200 gram su
150 gram şeker
1 adet limon kabuğunun rendesi
2 adet limonun suyu
3-4 karanfil tanesi
50 ml portakal likörü
Krema için;
250 gram mascarpone
60 gram pudra şekeri
1 portakal kabuğunun rendesi
300 gram ahududu
200 gram çilek
150 gram krema
Ahududulu Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Ahududulu Tiramisu Tarifi Tarifi için;
Yumurta ve şekeri 10 dakika çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edin.
Son olarak badem ekstresini ilave edin ve karıştırın. Pişirme kağıdı koyduğunuz derin kare kalıba harcı döküp 180 derecede 35-40 dakika pişirin.
Su, şeker, limon kabuğu rendesi, limon suyu, tane karanfil ve portakal likörünü bir sos tenceresine alıp kaynatın. Şerbet kıvamını alınca altını kapatıp soğutun.
Mascarpone, pudra şekeri, portakal kabuğu rendesi, kremayı çırpın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Soğuyan pandispanya kekini ortadan ikiye bölün. Şerbetle pandispanyaları ıslatın. İki pandispanya kekinin arasına krema, çilek, ahududu koyun. Üzerini kremayla kaplayın ve soğutun. Dilediğiniz meyveyle süsleyip servis edin.
6 adet yumurta
80 gram şeker
2-3 gram badem ekstresi
125 gram un
5 gram kabartma tozu
1 gram tuz
Şerbeti için;
200 gram su
150 gram şeker
1 adet limon kabuğunun rendesi
2 adet limonun suyu
3-4 karanfil tanesi
50 ml portakal likörü
Krema için;
250 gram mascarpone
60 gram pudra şekeri
1 portakal kabuğunun rendesi
300 gram ahududu
200 gram çilek
150 gram krema
Ahududulu Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Ahududulu Tiramisu Tarifi Tarifi için;
Yumurta ve şekeri 10 dakika çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edin.
Son olarak badem ekstresini ilave edin ve karıştırın. Pişirme kağıdı koyduğunuz derin kare kalıba harcı döküp 180 derecede 35-40 dakika pişirin.
Su, şeker, limon kabuğu rendesi, limon suyu, tane karanfil ve portakal likörünü bir sos tenceresine alıp kaynatın. Şerbet kıvamını alınca altını kapatıp soğutun.
Mascarpone, pudra şekeri, portakal kabuğu rendesi, kremayı çırpın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Soğuyan pandispanya kekini ortadan ikiye bölün. Şerbetle pandispanyaları ıslatın. İki pandispanya kekinin arasına krema, çilek, ahududu koyun. Üzerini kremayla kaplayın ve soğutun. Dilediğiniz meyveyle süsleyip servis edin.