Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ahududulu Peynirli Pasta Tarifi

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
kek5.jpg


Malzemeler

15 adet kepekli bisküvi
2 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurta
1 kutu labne peynir
2 paket krem şanti
1
virgulll.gif
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yaprak jelatin
Yarım su bardağı sıcak su
1 su bardağı ahududu
Süslemek için:
Taze ahududu veya böğürtlen

Yapılışı

Bisküvileri iri parçalar halinde kıralım. 2 çorba kaşığı margarini eritip bisküvileri karıştıralım. 20-22 santimetre çapında yuvarlak ve kelepçeli bir kabın dibini ve kenarlarını yağlı kağıtla kaplayalım. Bisküvili karışımı yerleştirelim ve iyice bastıralım. Ardından labne peyniri ve toz şekeri karıştıralım. 2 paket krem şantiyi
virgulll.gif
1
virgulll.gif
5 su bardağı soğuk sütle çırpalım ve peynirli karışıma ekleyelim. Jelatin yapraklarını
virgulll.gif
yarım su bardağı sıcak su içinde eritelim ve karışıma ekleyelim. Bu karışımın yarısını başka bir kaba alalım. Kalan kısmına ahududuları ekleyelim ve iyice karıştıralım. Dibine bisküvileri yerleştirdiğimiz kalıba bir kat beyaz karışımdan dökelim ve buzdolabına koyalım. Donduktan sonra üzerine tekrar karışımdan dökelim ve tekrar donduralım. Kremalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. En son olarak 3 saat buzdolabında tuttuktan sonra ahududu ve böğürtlenle süsleyelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.
 
Üst Alt