Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ahmet Özdemir

GirL

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    16 Nis 2013
  • Mesajlar
    1,857
  • MFC Puanı
    5
Ahmet Özdemir, 1948 yılında Sivas Şarkışla’da doğdu. İlk ve orta öğrenimi burada, lise öğrenimini Askeri Hava Lisesi’nde yaptı. Harp Okulu’na girmeden askeri öğrencilikten ayrıldı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü’nü bitirdi. Öğrencilik yıllarında, (1969) gazeteciliğe başladı. Çeşitli gazetelerde müsahhihlikten Genel Yayın Müdürlüğü’ne kadar görevler yaptı. 1989 yılında Basın İlân Kurumu’na geçti. Eylül 2003'de buradaki görevi bitti. Çoğunluğu TRT Radyo ve TV kanallarında olmak üzere bazı programların metnini yazdı. Altmış civarında kitabı yayınlandı. Bir çok Osmanlıca kitabı günümüz alfabesine ve Türkçe’sine çevirdi. Ahmet Özdemir’in oyunları TRT'de temsil edildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin denetçiliğini (üç dönemdir) ve Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Genel Sekreterliğini yapıyor. THY “Öykü”, TJK “Araştırma”, Uluslararası Tarsus Karacaoğlan Etkinlekileri “Karacaoğlan Araştırma”, Tarla “Türk Kültürüne Hizmet” gibi ödüller aldı. Bir çok dergi ve internet sitesi ile birlikte, Bizim Gazete'de köşe yazıyor. Evli, iki oğlu, Kaan Ahmet Özdemir, Kerem Özdemir ve Alp Ozan Özdemir adlarında üç torunu var.

KİTAPLARI:
Şiir: Bir Dal Erguvan, Sitem Taşları;
Hikâye: Sevgi Çıkmazı, Bir Yaz Günü Üşütmek;
Biyografi:Ahmet Haşim, Cenap Şahabettin, Tevfik Fikret, Abdülhak Hamid, Sait Faik, Muallim Naci, Hacı Bayram Veli ve Eşrefoğlu Rumî, Rıza Beşer.
Folklor ve Halk Edebiyatı: Folklor Penceresi, Cönklerden Günümüze Halk Şairlerimiz, Eşref Bey Hikâyesi, Halk Hikâyeleri Geleneği, Şarkışlalı Serdarî, Şarkışla ve Çevresi Halk Ozanları, Aşık Cafer, Aşık Hüdaî, Kelkitli Aşık Serdari. Sefil Selimî İrfan Okulu, Türk Bilmecelerinden Seçmeler, Nasreddin Hoca Fıkralarından Seçmeler, Kerem ile Aslı, Türk Atasözlerinden Seçmeler, Türkçe'de Deyimler, Türk Halk Şiirinden Seçmeler, Ninniler, Tekerlemeler, Maniler, Karagöz ve Hacivat, İlköğretim İçin Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü, Keloğlan Masalları( Yitikçibaşı Keloğlan, Keloğlan’ın Oyunu Irmaktan Çıkarır Koyunu, Keloğlan Zengin Olmuş, Keloğlan ile Gülyüz), Anadolu Efsaneleri (Şahmaran’ın Kaderi, Nemrut’un Sonu, Turuva’nın Tahta Atı, Kızkulesi’nin Gizi), Türk Destanları (Bozkurt Destanı, Göç Destanı, Ergenekon Destanı, Oğuz Kaan Destanı), Karacaoğlan, Dört Yüzüncü Yılında Karacaoğlan, Dadaloğlu, Gevheri, Dertli, Pir Sultan, Analar Anası Nene Hatun, Mimar Sinan, Çağ Açan Çocuk Padişah Fatih, Kara Fatmalar Ölmez.

Güldesteler: Cumhuriyet Dönemi Türk Şiir Güldestesi, Cumhuriyet Dönemi Türk Hikâyesi, Şiir İkindileri I-II, Pera Palas Gönül Dostları I, II, III, IV, V; (Feyzi Halıcı ile)

Denemeler: Hayatın Kendisi Şiir, Şiirlerle Yaşamak; Cumhuriyetimiz Şiirimiz.

Radyo Tiyatroları: Armudun Sapı, Kuşku, Kuzguncuk Vapuru, Düble Kaynana, İnsanın Alacası, Sevgi Çemberi (Atilla Damar ile arkası yarın ).​
 
Üst Alt