Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ahmet Davutoğlu' nu Kısaca Tanıyalım

Zeynep1

¤ Cærpe di£m ¤
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    524
x0EFcDUFlEGiDUXdKhzsag.jpg

Siyasetçi, uluslararası ilişkiler uzmanı, akademisyen ve büyükelçi Ahmet Davutoğlu 26 Şubat 1959 tarihinde Konya’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra, Boğaziçi Üniversitesi'nin "Ekonomi" ve "Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler" bölümlerini çift ana dal programıyla bitirdi. Aynı üniversitenin "Kamu Yönetimi" bölümünde yüksek lisans, "Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler" bölümünde doktora yaptı.

1990 yılında, Malezya International Islamic University’de yardımcı doçent unvanı ile çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümü’nü kurdu ve 1993 yılına kadar bu bölümün başkanlığını yürüttü.

1993 yılında doçentlik unvanını aldı ve 1995–1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde çalıştı. 1998–2002 yıllarında, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademilerinde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi.

1999–2004 yılları arasında profesör unvanı ile Beykent Üniversitesi’nde, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, Senato Üyeliği ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığı, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde de misafir öğretim üyeliği yaptı.

Ahmet Davutoğlu, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve dönemin Başbakanı Abdullah Gül'ün 17 Ocak 2003 tarihinde birlikte aldıkları kararla büyükelçi olarak tâyin edildi.

1 Mayıs 2009'da, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak atandı. 58., 59. ve 60. hükümetler döneminde hem bakanlık hem de dış politika başdanışmanlığı yapmıştır. Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Ahmet Davutoğlu; İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir.

Üst Alt